Filotaart met pompoen en rucola
Filotaart met pompoen en rucola

Filotaart met pompoen en rucola

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 5.8 g
Vezel 3 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Snij de rode uien in ringen. - Schil de pompoen, lepel er de pitten en de draden uit en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. - Rasp de citroenschil fijn (niet het wit). - Hak de rucola grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen 10 min. op een zacht vuur.

  6. Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Klop de eieren los in een mengkom en kruid met zwarte peper. Verkruimel er de feta over. Meng er de zonnebloempitten, de citroenzeste en de rucola onder.

  8. Bekleed een springvorm met bakpapier. Bestrijk de vellen filodeeg met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Leg ze op elkaar in de springvorm (zorg dat u ze kan dichtvouwen tot een gesloten taart).

  9. Verdeel het eiermengsel, de uien en de pompoen over het deeg en kruid met zwarte peper. Vouw de vellen dicht over de vulling en bestrijk met 1/2 eetl. olijfolie. Zet 25 à 30 min. in de hete oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij de taart in stukken en serveer met een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.) - Snij de rode uien in ringen. - Schil de pompoen, lepel er de pitten en de draden uit en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. - Rasp de citroenschil fijn (niet het wit). - Hak de rucola grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen 10 min. op een zacht vuur.

  6. Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Klop de eieren los in een mengkom en kruid met zwarte peper. Verkruimel er de feta over. Meng er de zonnebloempitten, de citroenzeste en de rucola onder.

  8. Bekleed een springvorm met bakpapier. Bestrijk de vellen filodeeg met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Leg ze op elkaar in de springvorm (zorg dat u ze kan dichtvouwen tot een gesloten taart).

  9. Verdeel het eiermengsel, de uien en de pompoen over het deeg en kruid met zwarte peper. Vouw de vellen dicht over de vulling en bestrijk met 1/2 eetl. olijfolie. Zet 25 à 30 min. in de hete oven.

  10. Afwerking:
  11. Snij de taart in stukken en serveer met een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 30.4 g
Suiker 5.8 g
Vezel 3 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett IPA Wijn Le Champ des Murailles `La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal