Frambozentaart met limoencrème
Frambozentaart met limoencrème

Frambozentaart met limoencrème

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 47.6 g
Suiker 35 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 5.2 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf 1 limoen goed schoon onder heet water en rasp de schil. Pers de limoenen (u hebt 60 ml limoensap nodig).

  4. Haal de granaatappelpitjes uit de halve granaatappel.

  5. Hak de pistachenoten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Schik het kruimeldeeg in een bakvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakparels of bonen. Laat het deeg afkoelen in de vorm.

  9. Verwarm intussen het limoensap in een steelpannetje. Voeg het geleermiddel toe en laat oplossen. Breng al roerend even aan de kook. Laat lichtjes afkoelen.

  10. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  11. Besmeer de bodem en de randen van het afgekoelde deeg met een heel dun laagje witte chocolade. Zet in de koelkast en laat hard worden.

  12. Meng intussen het lauwe limoensap en 50 g suiker voorzichtig onder de Griekse yoghurt. Klop de room en 100 g suiker stevig op en meng onder de yoghurt.

  13. Verdeel de limoencrème over de deegbodem. Laat min. 4 u. opstijven in de koelkast.

  14. Afwerking:
  15. Versier de taart met de frambozen, de blauwe bessen en de granaatappelpitjes. Bestrooi met de pistachenoten, de limoenzeste en wat muntblaadjes. Werk de randen af met wat bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf 1 limoen goed schoon onder heet water en rasp de schil. Pers de limoenen (u hebt 60 ml limoensap nodig).

  4. Haal de granaatappelpitjes uit de halve granaatappel.

  5. Hak de pistachenoten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Schik het kruimeldeeg in een bakvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakparels of bonen. Laat het deeg afkoelen in de vorm.

  9. Verwarm intussen het limoensap in een steelpannetje. Voeg het geleermiddel toe en laat oplossen. Breng al roerend even aan de kook. Laat lichtjes afkoelen.

  10. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  11. Besmeer de bodem en de randen van het afgekoelde deeg met een heel dun laagje witte chocolade. Zet in de koelkast en laat hard worden.

  12. Meng intussen het lauwe limoensap en 50 g suiker voorzichtig onder de Griekse yoghurt. Klop de room en 100 g suiker stevig op en meng onder de yoghurt.

  13. Verdeel de limoencrème over de deegbodem. Laat min. 4 u. opstijven in de koelkast.

  14. Afwerking:
  15. Versier de taart met de frambozen, de blauwe bessen en de granaatappelpitjes. Bestrooi met de pistachenoten, de limoenzeste en wat muntblaadjes. Werk de randen af met wat bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 411 kcal
Vet 21.5 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 47.6 g
Suiker 35 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 5.2 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal