Gebakken champignons
Gebakken champignons

Gebakken champignons

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 19.6 g
Koolhydraat 6.9 g
Suiker 2.9 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in stukjes.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Hak de dragon, de kervel en de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de champignons mooi goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken.

  8. Bak de sjalot in dezelfde pan en giet er het flesje St-Feuillien over. Laat bijna volledig inkoken en voeg de zure room toe. Laat even koken.

  9. Voeg de peterselie, de kervel en de dragon toe.

Tip

Serveer in bladerdeeg of op toast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in stukjes.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Hak de dragon, de kervel en de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de champignons mooi goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken.

  8. Bak de sjalot in dezelfde pan en giet er het flesje St-Feuillien over. Laat bijna volledig inkoken en voeg de zure room toe. Laat even koken.

  9. Voeg de peterselie, de kervel en de dragon toe.

Tip

Serveer in bladerdeeg of op toast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 364 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 19.6 g
Koolhydraat 6.9 g
Suiker 2.9 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 5.1 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal