Gebraden kip met wintergroenten en krieltjes
Gebraden kip met wintergroenten en krieltjes

Gebraden kip met wintergroenten en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 53.1 g
Suiker 18.3 g
Vezel 15.8 g
Eiwit 38.5 g
Zout 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pastinaken en snij in gelijke staafjes van 2 cm.

  4. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2 of 4 (naargelang de dikte).

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2.

  6. Snij de prei in de lengte in 6 en daarna in stukken van 4 à 5 cm.

  7. Kneus de teentjes knoflook met de platte kant van een mes.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kip in een grote ovenschaal en lepel er het braadvocht uit de verpakking over. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel er de krielaardappelen, de groentjes en het knoflook rond. Leg er de takjes rozemarijn tussen en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Snij de kip in stukken en verdeel over de borden samen met de groenten en de krieltjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krielaardappel en 50 g pastinaak en snij in stukjes. Snij 50 g prei in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. Giet af. Voeg 30 g wit van de gebraden kip toe. 2 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pastinaken en snij in gelijke staafjes van 2 cm.

  4. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2 of 4 (naargelang de dikte).

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 2.

  6. Snij de prei in de lengte in 6 en daarna in stukken van 4 à 5 cm.

  7. Kneus de teentjes knoflook met de platte kant van een mes.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kip in een grote ovenschaal en lepel er het braadvocht uit de verpakking over. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel er de krielaardappelen, de groentjes en het knoflook rond. Leg er de takjes rozemarijn tussen en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Snij de kip in stukken en verdeel over de borden samen met de groenten en de krieltjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g krielaardappel en 50 g pastinaak en snij in stukjes. Snij 50 g prei in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. Giet af. Voeg 30 g wit van de gebraden kip toe. 2 Mix alles fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 762 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 53.1 g
Suiker 18.3 g
Vezel 15.8 g
Eiwit 38.5 g
Zout 4.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Bourgogne A.O.P. 'Château De Dracy' Pinot Noir

Bekijk het recept digitaal