Geflambeerde pannenkoeken met sinaasappelmascarpone
Geflambeerde pannenkoeken met sinaasappelmascarpone

Geflambeerde pannenkoeken met sinaasappelmascarpone

20 min.
Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 351 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 31.4 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  2. Schil ondertussen de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  3. Meng de amandelschilfers, de sinaasappelpartjes en het sap met de mascarpone.

  4. Meng de bloem met de Sucralose in een mengkom. Voeg de melk en 2 el. boter toe. Klop er de eieren een voor een onder.

  5. Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er ± 1/3 koffiel. boter in per pannenkoek. Schep 1 pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 10 pannenkoeken

  6. Giet 2 el. grand marnier bij elke pannenkoek en flambeer (weg van de dampkap). .

  7. Lepel wat sinaasmascarpone op elke pannenkoek.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  2. Schil ondertussen de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  3. Meng de amandelschilfers, de sinaasappelpartjes en het sap met de mascarpone.

  4. Meng de bloem met de Sucralose in een mengkom. Voeg de melk en 2 el. boter toe. Klop er de eieren een voor een onder.

  5. Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er ± 1/3 koffiel. boter in per pannenkoek. Schep 1 pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 10 pannenkoeken

  6. Giet 2 el. grand marnier bij elke pannenkoek en flambeer (weg van de dampkap). .

  7. Lepel wat sinaasmascarpone op elke pannenkoek.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 351 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 31.4 g
Eiwit 8.8 g

Bekijk het recept digitaal