Gegrilde fruitbrochettes en chocoladesaus met zeezout
Gegrilde fruitbrochettes en chocoladesaus met zeezout

Gegrilde fruitbrochettes en chocoladesaus met zeezout

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 137 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 22.1 g
Suiker 18.6 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 1.6 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min.)
  3. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij de ananas in blokjes. Laat 10 min. marineren in de whisky.

  4. Pel de bananen en snij in schijven van 3 cm.

  5. Verwijder het kroontje van de aardbeien.

  6. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  7. Prik een blokje ananas, een aardbei, een schijfje banaan en een marshmallow op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.

  8. Smelt de chocolade samen met het zeezout en de helft van de kokosolie au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Smelt intussen de rest van de kokosolie en strijk er de fruitbrochettes mee in.

  10. Bak de brochettes 2 min. aan elke kant op de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 2 brochettes en maak er met een lepel streepjes chocoladesaus over. Werk af met het kokospoeder en geef er eventueel een bolletje ijs bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min.)
  3. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snij de ananas in blokjes. Laat 10 min. marineren in de whisky.

  4. Pel de bananen en snij in schijven van 3 cm.

  5. Verwijder het kroontje van de aardbeien.

  6. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  7. Prik een blokje ananas, een aardbei, een schijfje banaan en een marshmallow op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.

  8. Smelt de chocolade samen met het zeezout en de helft van de kokosolie au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  9. Smelt intussen de rest van de kokosolie en strijk er de fruitbrochettes mee in.

  10. Bak de brochettes 2 min. aan elke kant op de barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord 2 brochettes en maak er met een lepel streepjes chocoladesaus over. Werk af met het kokospoeder en geef er eventueel een bolletje ijs bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 137 kcal
Vet 4.3 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 22.1 g
Suiker 18.6 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 1.6 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal