Gegrilde kreeft met pastisboter
Gegrilde kreeft met pastisboter

Gegrilde kreeft met pastisboter

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 4.3 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 30.8 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften volledig ontdooien in de verpakking. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Als de kreeft koraal (kleine rode eitjes) bevat, haal ze er dan uit.

  3. Houd een paar takjes platte peterselie apart voor de afwerking en hak de rest fijn.

  4. Snij het knoflook en de sjalot in plakjes.

  5. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  6. Snij de citroen in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de boter met het knoflook, de sjalot, de gehakte platte peterselie, de pastis en eventueel de koraal. Kruid met peper en zout.

  10. Leg 4 kreefthelften met de gesneden kant naar boven, op een bakplaat met bakpapier en verdeel er wat pastisboter over. Zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Zet de grill de laatste 2 min. aan.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer een halve kreeft op elk bord met de zeekraal en partjes citroen. Werk af met 1 takje platte peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kreeften volledig ontdooien in de verpakking. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Als de kreeft koraal (kleine rode eitjes) bevat, haal ze er dan uit.

  3. Houd een paar takjes platte peterselie apart voor de afwerking en hak de rest fijn.

  4. Snij het knoflook en de sjalot in plakjes.

  5. Spoel de zeekraal onder koud water en laat uitlekken. Breek de harde steeltjes onderaan af.

  6. Snij de citroen in 4.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de boter met het knoflook, de sjalot, de gehakte platte peterselie, de pastis en eventueel de koraal. Kruid met peper en zout.

  10. Leg 4 kreefthelften met de gesneden kant naar boven, op een bakplaat met bakpapier en verdeel er wat pastisboter over. Zet 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Zet de grill de laatste 2 min. aan.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zeekraal 3 min. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Serveer een halve kreeft op elk bord met de zeekraal en partjes citroen. Werk af met 1 takje platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 4.3 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 30.8 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal