Gekonfijte pens in bladerdeeg
Gekonfijte pens in bladerdeeg

Gekonfijte pens in bladerdeeg

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 7.7 g
Suiker 5.1 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Hak de hazelnoten en de peterselie fijn. Klop het ei los.

  4. Rol het bladerdeeg lichtjes uit en verdeel er de uienkonfijt over tot op 1 cm van de onderste en de bovenste rand.

  5. Bestrooi met de peterselie en de hazelnoten.

  6. Verwijder het vel van de pens en leg ze op het bladerdeeg. Rol op en bestrijk met het losgeklopte ei. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de pens uit de oven en snij in schijfjes van 1,5 cm. Steek er een prikkertje in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat het bladerdeeg 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Hak de hazelnoten en de peterselie fijn. Klop het ei los.

  4. Rol het bladerdeeg lichtjes uit en verdeel er de uienkonfijt over tot op 1 cm van de onderste en de bovenste rand.

  5. Bestrooi met de peterselie en de hazelnoten.

  6. Verwijder het vel van de pens en leg ze op het bladerdeeg. Rol op en bestrijk met het losgeklopte ei. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de pens uit de oven en snij in schijfjes van 1,5 cm. Steek er een prikkertje in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 77 kcal
Vet 4.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 7.7 g
Suiker 5.1 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal