Gemarineerde peer met chocoladesaus
Gemarineerde peer  met chocoladesaus

Gemarineerde peer met chocoladesaus

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 32.5 g
Koolhydraat 49.3 g
Eiwit 8.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  4. Schil de peren en snij in 4. Doe de stukken in een kookpot samen met de witte wijn en laat 5 min. koken op een zacht vuur. Laat afkoelen in het vocht.

  5. Stop de speculaaskoekjes in een plastic zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles.

  6. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Doe de eidooiers samen met de suiker in een kom en klop tot een witte massa. Roer er de mascarpone onder en spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.

  9. Smelt de chocolade in de microgolfoven (gedurende 2 min. op halve kracht) of au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water).

  10. Afwerking:
  11. Leg 2 kwartjes peer op elk bord en overgiet met de warme chocoladesaus. Lepel er mascarponecrème bij en bestrooi met speculaaskruimels. Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Château de Valmer A.O.P. Vouvray

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.

  4. Schil de peren en snij in 4. Doe de stukken in een kookpot samen met de witte wijn en laat 5 min. koken op een zacht vuur. Laat afkoelen in het vocht.

  5. Stop de speculaaskoekjes in een plastic zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles.

  6. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Doe de eidooiers samen met de suiker in een kom en klop tot een witte massa. Roer er de mascarpone onder en spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.

  9. Smelt de chocolade in de microgolfoven (gedurende 2 min. op halve kracht) of au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water).

  10. Afwerking:
  11. Leg 2 kwartjes peer op elk bord en overgiet met de warme chocoladesaus. Lepel er mascarponecrème bij en bestrooi met speculaaskruimels. Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Tip

Château de Valmer A.O.P. Vouvray

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 32.5 g
Koolhydraat 49.3 g
Eiwit 8.9 g

Bekijk het recept digitaal