- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde peer met chocoladesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.
-
Schil de peren en snij in 4. Doe de stukken in een kookpot samen met de witte wijn en laat 5 min. koken op een zacht vuur. Laat afkoelen in het vocht.
-
Stop de speculaaskoekjes in een plastic zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Doe de eidooiers samen met de suiker in een kom en klop tot een witte massa. Roer er de mascarpone onder en spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.
-
Smelt de chocolade in de microgolfoven (gedurende 2 min. op halve kracht) of au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water).
-
Afwerking:
-
Leg 2 kwartjes peer op elk bord en overgiet met de warme chocoladesaus. Lepel er mascarponecrème bij en bestrooi met speculaaskruimels. Werk af met de geroosterde amandelschilfers.
Château de Valmer A.O.P. Vouvray
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf.
-
Schil de peren en snij in 4. Doe de stukken in een kookpot samen met de witte wijn en laat 5 min. koken op een zacht vuur. Laat afkoelen in het vocht.
-
Stop de speculaaskoekjes in een plastic zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Doe de eidooiers samen met de suiker in een kom en klop tot een witte massa. Roer er de mascarpone onder en spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.
-
Smelt de chocolade in de microgolfoven (gedurende 2 min. op halve kracht) of au bain-marie (plaats daarvoor een kom in een kookpot met heet water).
-
Afwerking:
-
Leg 2 kwartjes peer op elk bord en overgiet met de warme chocoladesaus. Lepel er mascarponecrème bij en bestrooi met speculaaskruimels. Werk af met de geroosterde amandelschilfers.
Château de Valmer A.O.P. Vouvray