Gemarineerde rammenas met frambozen-lycheekonfijt en garnalen
Gemarineerde rammenas met frambozen-lycheekonfijt en garnalen

Gemarineerde rammenas met frambozen-lycheekonfijt en garnalen

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 11.2 g
Suiker 9.6 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + marineren)

  3. Schil de rammenas en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  4. Snij de ongeschilde appel in heel fijne blokjes. Pers de halve limoen en besprenkel er de appel mee.

  5. Meng de appelazijn met de suiker en 4 koffiel. water. Kruid met peper en zout. Laat de rammenas hierin even marineren.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de arachideolie in een pan en bak de rammenas 1 min. aan elke kant tot de randjes goudbruin kleuren.

  8. Doe wat konfijt op de schijfjes rammenas, leg er kroepoek op, wat garnalen en werk af met wat appel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + marineren)

  3. Schil de rammenas en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  4. Snij de ongeschilde appel in heel fijne blokjes. Pers de halve limoen en besprenkel er de appel mee.

  5. Meng de appelazijn met de suiker en 4 koffiel. water. Kruid met peper en zout. Laat de rammenas hierin even marineren.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de arachideolie in een pan en bak de rammenas 1 min. aan elke kant tot de randjes goudbruin kleuren.

  8. Doe wat konfijt op de schijfjes rammenas, leg er kroepoek op, wat garnalen en werk af met wat appel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 11.2 g
Suiker 9.6 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 3.2 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal