Gemarineerde runderreepjes met oesterzwammen
Gemarineerde runderreepjes met oesterzwammen

Gemarineerde runderreepjes met oesterzwammen

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 58.9 g
Eiwit 35.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de oesterzwammen in reepjes van 1 cm breed.

  3. Snij de Chinese kool in fijne, korte repen.

  4. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Verdeel in reepjes van 1 cm breed en snij er blokjes in ruitvorm uit.

  5. Verdeel de lente-uitjes in 2 cm lange stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok zonder vetstof en voeg, beetje bij beetje, de gemarineerde runderreepjes toe. Laat aanbakken en schep geregeld om. Haal het vlees uit de wok en zet opzij.

  8. Doe de paprikablokjes in de wok en roerbak 2 min.

  9. Meng er de oesterzwammen onder en roerbak nog 2 min.

  10. Doe er de Chinese kool en lente-uitjes bij en schep goed om.

  11. Breng op smaak met een koffiel. mosterd, de tijm en de sojasaus. Kruid bij met een beetje peper en zout en roerbak alles nog 2 min.

  12. Doe het vlees terug in de wok en laat nog 1 min. bakken.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met volwaardige rijst (kooktijd: zie verpakking).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de oesterzwammen in reepjes van 1 cm breed.

  3. Snij de Chinese kool in fijne, korte repen.

  4. Verwijder de zaadlijsten en pitjes van de paprika. Verdeel in reepjes van 1 cm breed en snij er blokjes in ruitvorm uit.

  5. Verdeel de lente-uitjes in 2 cm lange stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de wok zonder vetstof en voeg, beetje bij beetje, de gemarineerde runderreepjes toe. Laat aanbakken en schep geregeld om. Haal het vlees uit de wok en zet opzij.

  8. Doe de paprikablokjes in de wok en roerbak 2 min.

  9. Meng er de oesterzwammen onder en roerbak nog 2 min.

  10. Doe er de Chinese kool en lente-uitjes bij en schep goed om.

  11. Breng op smaak met een koffiel. mosterd, de tijm en de sojasaus. Kruid bij met een beetje peper en zout en roerbak alles nog 2 min.

  12. Doe het vlees terug in de wok en laat nog 1 min. bakken.

  13. Afwerking:
  14. Dien op met volwaardige rijst (kooktijd: zie verpakking).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 58.9 g
Eiwit 35.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Saint-Martin A.C. Côtes du Roussillon Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal