Gemarineerde tofoe met oosterse groentewok
Gemarineerde tofoe met oosterse groentewok

Gemarineerde tofoe met oosterse groentewok

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 56 g
Eiwit 28.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de tofoe volledig droog met keukenpapier. Snij in blokjes van 2 bij 2 cm.

  3. Rasp de schil van de limoenen en pers uit.

  4. Meng de sojasaus, de ketjap manis, de sesamolie en het sap van de limoenen. Leg de tofublokjes in deze marinade. Roer goed en zet minstens 1 u. koel weg.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.

  7. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes van 1/2 cm dik.

  8. Snij de champignons in 4.

  9. Snipper het rode pepertje en de lente-uitjes fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. rijstolie in een (wok)pan.

  12. Haal de blokjes tofoe uit de marinade en bak ze in de olie aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Bak de fijngesnipperde sjalot, het rode pepertje en het knoflook 1 min. in dezelfde pan al roerend.

  14. Voeg dan de Chinese kool, de koolrabi en de champignons toe, samen met de azijn en de suiker. Bak al roerend 1 min. op een hevig vuur.

  15. Doe er de marinade bij en laat nog 5 min. stoven op een middelhoog vuur.

  16. Kook ondertussen de Chinese eiernoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  17. Afwerking:
  18. Meng de noedels met de groenten, kruid met peper en zout en leg er de tofoeblokjes op. Werk af met de limoenzeste, de gesnipperde lente-uitjes en de sesamzaadjes

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de tofoe volledig droog met keukenpapier. Snij in blokjes van 2 bij 2 cm.

  3. Rasp de schil van de limoenen en pers uit.

  4. Meng de sojasaus, de ketjap manis, de sesamolie en het sap van de limoenen. Leg de tofublokjes in deze marinade. Roer goed en zet minstens 1 u. koel weg.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.

  7. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes van 1/2 cm dik.

  8. Snij de champignons in 4.

  9. Snipper het rode pepertje en de lente-uitjes fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. rijstolie in een (wok)pan.

  12. Haal de blokjes tofoe uit de marinade en bak ze in de olie aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Bak de fijngesnipperde sjalot, het rode pepertje en het knoflook 1 min. in dezelfde pan al roerend.

  14. Voeg dan de Chinese kool, de koolrabi en de champignons toe, samen met de azijn en de suiker. Bak al roerend 1 min. op een hevig vuur.

  15. Doe er de marinade bij en laat nog 5 min. stoven op een middelhoog vuur.

  16. Kook ondertussen de Chinese eiernoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  17. Afwerking:
  18. Meng de noedels met de groenten, kruid met peper en zout en leg er de tofoeblokjes op. Werk af met de limoenzeste, de gesnipperde lente-uitjes en de sesamzaadjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 545 kcal
Vet 22.9 g
Koolhydraat 56 g
Eiwit 28.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Santa Martina I.G.T. Toscana Rosso Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Italië (Rode wijn)

Bekijk het recept digitaal