- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde tofoe met oosterse groentewok
Onze drankensuggesties
Wijn Santa Martina I.G.T. Toscana Rosso Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Italië (Rode wijn)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de tofoe volledig droog met keukenpapier. Snij in blokjes van 2 bij 2 cm.
-
Rasp de schil van de limoenen en pers uit.
-
Meng de sojasaus, de ketjap manis, de sesamolie en het sap van de limoenen. Leg de tofublokjes in deze marinade. Roer goed en zet minstens 1 u. koel weg.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de Chinese kool in dunne reepjes.
-
Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes van 1/2 cm dik.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper het rode pepertje en de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een (wok)pan.
-
Haal de blokjes tofoe uit de marinade en bak ze in de olie aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de fijngesnipperde sjalot, het rode pepertje en het knoflook 1 min. in dezelfde pan al roerend.
-
Voeg dan de Chinese kool, de koolrabi en de champignons toe, samen met de azijn en de suiker. Bak al roerend 1 min. op een hevig vuur.
-
Doe er de marinade bij en laat nog 5 min. stoven op een middelhoog vuur.
-
Kook ondertussen de Chinese eiernoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Meng de noedels met de groenten, kruid met peper en zout en leg er de tofoeblokjes op. Werk af met de limoenzeste, de gesnipperde lente-uitjes en de sesamzaadjes
Onze drankensuggesties
Wijn Santa Martina I.G.T. Toscana Rosso Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Italië (Rode wijn)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de tofoe volledig droog met keukenpapier. Snij in blokjes van 2 bij 2 cm.
-
Rasp de schil van de limoenen en pers uit.
-
Meng de sojasaus, de ketjap manis, de sesamolie en het sap van de limoenen. Leg de tofublokjes in deze marinade. Roer goed en zet minstens 1 u. koel weg.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de Chinese kool in dunne reepjes.
-
Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes van 1/2 cm dik.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper het rode pepertje en de lente-uitjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een (wok)pan.
-
Haal de blokjes tofoe uit de marinade en bak ze in de olie aan alle kanten bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de fijngesnipperde sjalot, het rode pepertje en het knoflook 1 min. in dezelfde pan al roerend.
-
Voeg dan de Chinese kool, de koolrabi en de champignons toe, samen met de azijn en de suiker. Bak al roerend 1 min. op een hevig vuur.
-
Doe er de marinade bij en laat nog 5 min. stoven op een middelhoog vuur.
-
Kook ondertussen de Chinese eiernoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Meng de noedels met de groenten, kruid met peper en zout en leg er de tofoeblokjes op. Werk af met de limoenzeste, de gesnipperde lente-uitjes en de sesamzaadjes
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Santa Martina I.G.T. Toscana Rosso Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Italië (Rode wijn)