Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas
Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas

Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 37.9 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 65.9 g
Suiker 13 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 51.5 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Pers de limoen.

  4. Vang het sap van de ananas op en laat de ananasstukjes uitlekken.

  5. Maak de marinade: meng de sojasaus met het opgevangen ananassap, de sjalot, het limoensap, 2 eetl. sesamolie, peper en zout. Leg de zalm in de marinade en bedek met vershoudfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.

  6. Rooster intussen de sesamzaadjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snipper de rode ui fijn en snij de lente-uitjes in ringetjes.

  8. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Dep intussen de gemarineerde zalm lichtjes droog en zet de overgebleven marinade opzij.

  12. Verhit de arachideolie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant. Haal de zalm uit de pan en giet er de overgebleven marinade in. Laat 1 min. inkoken op een hoog vuur.

  13. Breng de rijst op smaak met de sesamzaadjes, de lente-uitjes en 1 eetl. sesamolie.

  14. Meng de ananasstukjes met de komkommer, de sojascheuten, de rode ui, de suiker, de azijn en 3 eetl. water. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Meng alles onder de rijst.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de zalm met de rijst. Lepel wat saus over de zalm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Pers de limoen.

  4. Vang het sap van de ananas op en laat de ananasstukjes uitlekken.

  5. Maak de marinade: meng de sojasaus met het opgevangen ananassap, de sjalot, het limoensap, 2 eetl. sesamolie, peper en zout. Leg de zalm in de marinade en bedek met vershoudfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.

  6. Rooster intussen de sesamzaadjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snipper de rode ui fijn en snij de lente-uitjes in ringetjes.

  8. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Dep intussen de gemarineerde zalm lichtjes droog en zet de overgebleven marinade opzij.

  12. Verhit de arachideolie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant. Haal de zalm uit de pan en giet er de overgebleven marinade in. Laat 1 min. inkoken op een hoog vuur.

  13. Breng de rijst op smaak met de sesamzaadjes, de lente-uitjes en 1 eetl. sesamolie.

  14. Meng de ananasstukjes met de komkommer, de sojascheuten, de rode ui, de suiker, de azijn en 3 eetl. water. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Meng alles onder de rijst.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de zalm met de rijst. Lepel wat saus over de zalm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 820 kcal
Vet 37.9 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 65.9 g
Suiker 13 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 51.5 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal