- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde zalm met sesamrijst en ananas
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Pers de limoen.
-
Vang het sap van de ananas op en laat de ananasstukjes uitlekken.
-
Maak de marinade: meng de sojasaus met het opgevangen ananassap, de sjalot, het limoensap, 2 eetl. sesamolie, peper en zout. Leg de zalm in de marinade en bedek met vershoudfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snipper de rode ui fijn en snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Dep intussen de gemarineerde zalm lichtjes droog en zet de overgebleven marinade opzij.
-
Verhit de arachideolie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant. Haal de zalm uit de pan en giet er de overgebleven marinade in. Laat 1 min. inkoken op een hoog vuur.
-
Breng de rijst op smaak met de sesamzaadjes, de lente-uitjes en 1 eetl. sesamolie.
-
Meng de ananasstukjes met de komkommer, de sojascheuten, de rode ui, de suiker, de azijn en 3 eetl. water. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Meng alles onder de rijst.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalm met de rijst. Lepel wat saus over de zalm.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Pers de limoen.
-
Vang het sap van de ananas op en laat de ananasstukjes uitlekken.
-
Maak de marinade: meng de sojasaus met het opgevangen ananassap, de sjalot, het limoensap, 2 eetl. sesamolie, peper en zout. Leg de zalm in de marinade en bedek met vershoudfolie. Zet in de koelkast tot gebruik.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes 1 à 2 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snipper de rode ui fijn en snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Dep intussen de gemarineerde zalm lichtjes droog en zet de overgebleven marinade opzij.
-
Verhit de arachideolie in een pan en bak de zalmfilets 3 à 4 min. aan elke kant. Haal de zalm uit de pan en giet er de overgebleven marinade in. Laat 1 min. inkoken op een hoog vuur.
-
Breng de rijst op smaak met de sesamzaadjes, de lente-uitjes en 1 eetl. sesamolie.
-
Meng de ananasstukjes met de komkommer, de sojascheuten, de rode ui, de suiker, de azijn en 3 eetl. water. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Meng alles onder de rijst.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalm met de rijst. Lepel wat saus over de zalm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont