Gepaneerd kabeljauwhaasje met frieten van zoete aardappel en tartaar
Gepaneerd kabeljauwhaasje met frieten van zoete aardappel en tartaar

Gepaneerd kabeljauwhaasje met frieten van zoete aardappel en tartaar

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 46.8 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 13 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 29.2 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. in water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren.

  4. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Snij de augurken in blokjes.

  7. Snij de radijzen in schijfjes.

  8. Schil de zoete aardappelen en snij in lange partjes van ± 2 cm.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Doe intussen de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de laatste 10 min. mee in de oven bij de zoete aardappelen.

  13. Maak de tartaarsaus: plet de hardgekookte eieren met een vork en meng met de mayonaise, de yoghurt, de augurken, de sjalot en de verse kruiden. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant.

  15. Meng intussen de radijzen onder de spinazie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. in water. Giet af en spoel onder koud water. Pel de eieren.

  4. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Snij de augurken in blokjes.

  7. Snij de radijzen in schijfjes.

  8. Schil de zoete aardappelen en snij in lange partjes van ± 2 cm.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Doe intussen de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de laatste 10 min. mee in de oven bij de zoete aardappelen.

  13. Maak de tartaarsaus: plet de hardgekookte eieren met een vork en meng met de mayonaise, de yoghurt, de augurken, de sjalot en de verse kruiden. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant.

  15. Meng intussen de radijzen onder de spinazie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 46.8 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 47.3 g
Suiker 13 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 29.2 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Super 8 Blanche Witbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië

Bekijk het recept digitaal