- Bewaar

- Bewaar
Gevulde butternut met kerriebulgur
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier met een fruitig en kruidig boeket. In de zachte, romige smaak zitten karameltoetsen. Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. - Fantini Farnese Abruzzo - Italië Jonge, frisse en soepele roséwijn uit Italië, boordevol rood fruit in de neus en de mond.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Snij de ongeschilde pompoenen in de lengte middendoor. Verwijder de pitten en de draden. Lepel er het vruchtvlees tot op 1 cm van de schil met een meloenlepel uit de pompoenhelften. Snij de bolletjes middendoor.
-
Snij de wortel en de prei in blokjes van 1 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de bulgur gaar in de bouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de prei, de wortel, de pompoenbolletjes en het knoflook 5 à 10 min. zacht. Kruid met de koriander, de kerrie, peper en zout.
-
Roer er de bulgur onder en verdeel over de pompoenhelften.
-
Verkruimel de feta over de pompoenhelften, bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
Klaar om op te warmen Afwerken met de feta en de pijnboompitten kan je al doen de dag voordien. Bewaar de pompoenen nadien afgedekt in de koelkast en zet ze de dag zelf ± 35 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier met een fruitig en kruidig boeket. In de zachte, romige smaak zitten karameltoetsen. Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. - Fantini Farnese Abruzzo - Italië Jonge, frisse en soepele roséwijn uit Italië, boordevol rood fruit in de neus en de mond.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Snij de ongeschilde pompoenen in de lengte middendoor. Verwijder de pitten en de draden. Lepel er het vruchtvlees tot op 1 cm van de schil met een meloenlepel uit de pompoenhelften. Snij de bolletjes middendoor.
-
Snij de wortel en de prei in blokjes van 1 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de bulgur gaar in de bouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de prei, de wortel, de pompoenbolletjes en het knoflook 5 à 10 min. zacht. Kruid met de koriander, de kerrie, peper en zout.
-
Roer er de bulgur onder en verdeel over de pompoenhelften.
-
Verkruimel de feta over de pompoenhelften, bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
Klaar om op te warmen Afwerken met de feta en de pijnboompitten kan je al doen de dag voordien. Bewaar de pompoenen nadien afgedekt in de koelkast en zet ze de dag zelf ± 35 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier met een fruitig en kruidig boeket. In de zachte, romige smaak zitten karameltoetsen. Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. - Fantini Farnese Abruzzo - Italië Jonge, frisse en soepele roséwijn uit Italië, boordevol rood fruit in de neus en de mond.