Gevulde courgettes met kerriegroenten en hazelnoten
Gevulde courgettes met kerriegroenten en hazelnoten

Gevulde courgettes met kerriegroenten en hazelnoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 42.4 g
Koolhydraat 74.1 g
Eiwit 26 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en schraap er het vruchtvlees uit met een lepel tot op ± 1 cm van de schil. Snij het vruchtvlees fijn.

  4. Snij de wortelen in fijne staafjes en de preiwitten in fijne reepjes.

  5. Rasp de cheddar fijn (u hebt 8 eetl. nodig).

  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snipper de rode ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig. Roer er het kerrie poeder onder.

  11. Voeg de wortelen, het preiwit en het vruchtvlees van de courgettes toe. Roerbak 5 min.

  12. Roer er de hazelnoten, de rozijnen en de sojasaus onder en kruid met peper en zout.

  13. Verdeel de mengeling over de uitgeholde courgettehelften en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook ondertussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Schik 2 courgettehelften op elk b Voor 4 personen ord en serveer met de quinoa.

Tip

Voor een Provençaalse vulling: vervang de hazelnoten en de rozijnen door zongedroogde tomaatjes, stukjes olijf en artisjok. Vervang ook het kerriepoeder door Provençaalse kruidenmix. Bestrooi ten slotte met parmezaanschilfers in plaats van geraspte cheddar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en schraap er het vruchtvlees uit met een lepel tot op ± 1 cm van de schil. Snij het vruchtvlees fijn.

  4. Snij de wortelen in fijne staafjes en de preiwitten in fijne reepjes.

  5. Rasp de cheddar fijn (u hebt 8 eetl. nodig).

  6. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Snipper de rode ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig. Roer er het kerrie poeder onder.

  11. Voeg de wortelen, het preiwit en het vruchtvlees van de courgettes toe. Roerbak 5 min.

  12. Roer er de hazelnoten, de rozijnen en de sojasaus onder en kruid met peper en zout.

  13. Verdeel de mengeling over de uitgeholde courgettehelften en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook ondertussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  15. Afwerking:
  16. Schik 2 courgettehelften op elk b Voor 4 personen ord en serveer met de quinoa.

Tip

Voor een Provençaalse vulling: vervang de hazelnoten en de rozijnen door zongedroogde tomaatjes, stukjes olijf en artisjok. Vervang ook het kerriepoeder door Provençaalse kruidenmix. Bestrooi ten slotte met parmezaanschilfers in plaats van geraspte cheddar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 42.4 g
Koolhydraat 74.1 g
Eiwit 26 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië

Bekijk het recept digitaal