- Bewaar

- Bewaar
Gevulde courgettes met kerriegroenten en hazelnoten
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en schraap er het vruchtvlees uit met een lepel tot op ± 1 cm van de schil. Snij het vruchtvlees fijn.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes en de preiwitten in fijne reepjes.
-
Rasp de cheddar fijn (u hebt 8 eetl. nodig).
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig. Roer er het kerrie poeder onder.
-
Voeg de wortelen, het preiwit en het vruchtvlees van de courgettes toe. Roerbak 5 min.
-
Roer er de hazelnoten, de rozijnen en de sojasaus onder en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de mengeling over de uitgeholde courgettehelften en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Schik 2 courgettehelften op elk b Voor 4 personen ord en serveer met de quinoa.
Voor een Provençaalse vulling: vervang de hazelnoten en de rozijnen door zongedroogde tomaatjes, stukjes olijf en artisjok. Vervang ook het kerriepoeder door Provençaalse kruidenmix. Bestrooi ten slotte met parmezaanschilfers in plaats van geraspte cheddar.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte doormidden en schraap er het vruchtvlees uit met een lepel tot op ± 1 cm van de schil. Snij het vruchtvlees fijn.
-
Snij de wortelen in fijne staafjes en de preiwitten in fijne reepjes.
-
Rasp de cheddar fijn (u hebt 8 eetl. nodig).
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig. Roer er het kerrie poeder onder.
-
Voeg de wortelen, het preiwit en het vruchtvlees van de courgettes toe. Roerbak 5 min.
-
Roer er de hazelnoten, de rozijnen en de sojasaus onder en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de mengeling over de uitgeholde courgettehelften en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Afwerking:
-
Schik 2 courgettehelften op elk b Voor 4 personen ord en serveer met de quinoa.
Voor een Provençaalse vulling: vervang de hazelnoten en de rozijnen door zongedroogde tomaatjes, stukjes olijf en artisjok. Vervang ook het kerriepoeder door Provençaalse kruidenmix. Bestrooi ten slotte met parmezaanschilfers in plaats van geraspte cheddar.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay - Australië