Gevulde gehaktballetjes in zoete uiensaus met erwtenpuree
Gevulde gehaktballetjes in zoete uiensaus met erwtenpuree

Gevulde gehaktballetjes in zoete uiensaus met erwtenpuree

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 36.9 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 65.4 g
Suiker 16.7 g
Vezel 10 g
Eiwit 48.2 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in ringen.

  3. Meng het ei en het paneermeel onder het boerengehakt. Verdeel het gehakt in 15 gelijke porties. Duw in elke portie een mozzarellabolletje. Rol tot egale balletjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding (30 min.)
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de balletjes gaar en goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de uiringen bij de balletjes en bak goudbruin. Overgiet met het bier en roer er de Luikse siroop en de mosterd onder. Laat nog 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in ringen.

  3. Meng het ei en het paneermeel onder het boerengehakt. Verdeel het gehakt in 15 gelijke porties. Duw in elke portie een mozzarellabolletje. Rol tot egale balletjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding (30 min.)
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en prak fijn met een pureestamper. Roer er de Griekse yoghurt onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de balletjes gaar en goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de uiringen bij de balletjes en bak goudbruin. Overgiet met het bier en roer er de Luikse siroop en de mosterd onder. Laat nog 10 à 15 min. verder garen op een zacht vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 845 kcal
Vet 36.9 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraat 65.4 g
Suiker 16.7 g
Vezel 10 g
Eiwit 48.2 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal