- Bewaar

- Bewaar
Gevulde inktvisschijfjes met krab
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Hak de spinazie fijn.
-
Verkruimel het krabvlees met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 2 à 3 min. al roerend slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
-
Meng de ricotta en het krabvlees onder de spinazie en kruid met peper en zout.
-
Vul de inktvistubes met het spinaziekrabmengsel en sluit de opening met een cocktailprikker.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gevulde inktvistubes ± 5 min. aan elke kant. Kruid lichtjes met cayennepeper.
-
Laat de inktvis uitlekken op keukenpapier en snij in schijfjes van 1 cm dik.
-
Afwerking:
-
Serveer warm of lauw.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Hak de spinazie fijn.
-
Verkruimel het krabvlees met een vork.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 2 à 3 min. al roerend slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
-
Meng de ricotta en het krabvlees onder de spinazie en kruid met peper en zout.
-
Vul de inktvistubes met het spinaziekrabmengsel en sluit de opening met een cocktailprikker.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gevulde inktvistubes ± 5 min. aan elke kant. Kruid lichtjes met cayennepeper.
-
Laat de inktvis uitlekken op keukenpapier en snij in schijfjes van 1 cm dik.
-
Afwerking:
-
Serveer warm of lauw.