Gevulde inktvisschijfjes met krab
Gevulde inktvisschijfjes met krab

Gevulde inktvisschijfjes met krab

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 15.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de spinazie fijn.

  6. Verkruimel het krabvlees met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 2 à 3 min. al roerend slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

  9. Meng de ricotta en het krabvlees onder de spinazie en kruid met peper en zout.

  10. Vul de inktvistubes met het spinaziekrabmengsel en sluit de opening met een cocktailprikker.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gevulde inktvistubes ± 5 min. aan elke kant. Kruid lichtjes met cayennepeper.

  12. Laat de inktvis uitlekken op keukenpapier en snij in schijfjes van 1 cm dik.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm of lauw.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak de spinazie fijn.

  6. Verkruimel het krabvlees met een vork.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 2 à 3 min. al roerend slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

  9. Meng de ricotta en het krabvlees onder de spinazie en kruid met peper en zout.

  10. Vul de inktvistubes met het spinaziekrabmengsel en sluit de opening met een cocktailprikker.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gevulde inktvistubes ± 5 min. aan elke kant. Kruid lichtjes met cayennepeper.

  12. Laat de inktvis uitlekken op keukenpapier en snij in schijfjes van 1 cm dik.

  13. Afwerking:
  14. Serveer warm of lauw.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 15.5 g

Bekijk het recept digitaal