- Bewaar
- Bewaar
Gevulde kalkoen, boontjes met pancetta en veenbessencompote
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
2 u. 30 à 3 u.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kalkoen in een braadslede en besprenkel met de olijfolie. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Bevochtig de kalkoen met het braadvocht en dek af met aluminiumfolie. Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C en bak nog 1 u. 30 à 2 u.
-
Was de ongeschilde krielaardappelen grondig en leg ze naast de kalkoen voor de laatste 45 min. baktijd. Rits de tijm van de steeltjes en verdeel over de kalkoen en de aardappelen.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en stoof de sjalot 1 min. Blus met de porto en laat voor de helft inkoken. Voeg de honing en de veenbessen toe en laat in 10 à 15 min. tot moes stoven.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verdeel de boontjes in porties (2 per persoon) en rol elk pakketje in een sneetje pancetta.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de pancetta rond de boontjes enkele minuten aan 2 kanten.
-
Kook intussen de broccolini 4 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij de billen en de vleugels van de kalkoen en snij de rest in sneetjes. Serveer met de gebakken krielaardappelen, boontjes en broccolini. Lepel er de veenbessensaus rond.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
2 u. 30 à 3 u.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kalkoen in een braadslede en besprenkel met de olijfolie. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Bevochtig de kalkoen met het braadvocht en dek af met aluminiumfolie. Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C en bak nog 1 u. 30 à 2 u.
-
Was de ongeschilde krielaardappelen grondig en leg ze naast de kalkoen voor de laatste 45 min. baktijd. Rits de tijm van de steeltjes en verdeel over de kalkoen en de aardappelen.
-
Snipper intussen de sjalotten fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan en stoof de sjalot 1 min. Blus met de porto en laat voor de helft inkoken. Voeg de honing en de veenbessen toe en laat in 10 à 15 min. tot moes stoven.
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Verdeel de boontjes in porties (2 per persoon) en rol elk pakketje in een sneetje pancetta.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de pancetta rond de boontjes enkele minuten aan 2 kanten.
-
Kook intussen de broccolini 4 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij de billen en de vleugels van de kalkoen en snij de rest in sneetjes. Serveer met de gebakken krielaardappelen, boontjes en broccolini. Lepel er de veenbessensaus rond.