- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kalkoen met clementinesausje en gestoofde koolrabi
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Roodeberg KWV - Western Cape - Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de knolselder en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water met de laurier. Giet af, verwijder de laurier en mix tot een gladde puree. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout.
-
Schil intussen de koolrabi's en snij in gelijke staafjes van 1 bij 4 cm. Snipper de sjalotten en de ui fijn. Snipper de peterselie grof.
-
Schil de clementines tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de spekblokjes en de ui goudbruin. Overgiet met de gevogeltefond en laat voor 1/2 inkoken. Overgiet met de likeur en het clementinesap en laat opnieuw inkoken. Zeef de saus en hou de spekblokjes apart.
-
Verwijder de voetjes van de spruiten. Maak de blaadjes los en kook 2 min. onafgedekt in water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel 2 eetl. boter over de gevulde kalkoen en zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruppel regelmatig met het braadvocht.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C, dek de kalkoen af met aluminiumfolie en laat nog 1 u. 30 min. à 2 u. garen. De kalkoen is gaar wanneer u er met een scherp mes in prikt en het braadvocht doorzichtig is.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de koolrabi toe en overgiet met 2 dl water. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje over. Laat ± 15 min. stoven. Roer er de platte peterselie, de zachte veenbessen en de partjes clementine onder. Warm nog 1 à 2 min. mee op.
-
Warm de clementinesaus op en klop er 1 eetl. koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout. Warm de knolselderpuree op in een steelpannetje.
-
Bak de aardappelnootjes goudbruin in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over. Serveer met de koolrabi, de knolselderpuree en de aardappelnootjes. Werk af met de spruitenblaadjes en de spekblokjes.
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Roodeberg KWV - Western Cape - Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Schil de knolselder en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water met de laurier. Giet af, verwijder de laurier en mix tot een gladde puree. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout.
-
Schil intussen de koolrabi's en snij in gelijke staafjes van 1 bij 4 cm. Snipper de sjalotten en de ui fijn. Snipper de peterselie grof.
-
Schil de clementines tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de spekblokjes en de ui goudbruin. Overgiet met de gevogeltefond en laat voor 1/2 inkoken. Overgiet met de likeur en het clementinesap en laat opnieuw inkoken. Zeef de saus en hou de spekblokjes apart.
-
Verwijder de voetjes van de spruiten. Maak de blaadjes los en kook 2 min. onafgedekt in water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel 2 eetl. boter over de gevulde kalkoen en zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Bedruppel regelmatig met het braadvocht.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 165 °C, dek de kalkoen af met aluminiumfolie en laat nog 1 u. 30 min. à 2 u. garen. De kalkoen is gaar wanneer u er met een scherp mes in prikt en het braadvocht doorzichtig is.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de koolrabi toe en overgiet met 2 dl water. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje over. Laat ± 15 min. stoven. Roer er de platte peterselie, de zachte veenbessen en de partjes clementine onder. Warm nog 1 à 2 min. mee op.
-
Warm de clementinesaus op en klop er 1 eetl. koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout. Warm de knolselderpuree op in een steelpannetje.
-
Bak de aardappelnootjes goudbruin in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over. Serveer met de koolrabi, de knolselderpuree en de aardappelnootjes. Werk af met de spruitenblaadjes en de spekblokjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ename Blond Blond abdijbier Wijn Roodeberg KWV - Western Cape - Zuid-Afrika