- Bewaar
- Bewaar
Gevulde kalkoenfilet met groenterolletjes en Hasselback-aardappelen
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Roodeberg Western Cape - Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snij de aspergepunten in 2.
-
Schil de wortelen en snij in de lengte in 2. Snipper de peterselie fijn.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Maak inkepingen in elke aardappel en laat 1 mm tussen elke inkeping. Snij de aardappelen niet helemaal door (dat gaat makkelijk als u ze in de lengte tussen 2 snijplanken legt).
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Bereiding:
-
Kruid de gevulde kalkoenfilet met peper en zout en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik intussen de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en zet de aardappelen mee in de oven. Laat de aardappelen en het vlees ± 1 u. bakken.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Doe er de wortelen en de aspergepunten bij en kook nog 2 à 3 min. Giet af en spoel onder koud water. Verdeel de groenten over de sneetjes spek en rol strak op.
-
Smelt de boter in een pan en bak de groenterolletjes 1 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet uit de pan en doe er de mosterd en de roze bessen in. Overgiet met de room en laat 1 min. inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoenfilet in sneetjes. Serveer met de Hasselback-aardappelen en de groenterolletjes. Werk af met de saus en de peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Roodeberg Western Cape - Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snij de aspergepunten in 2.
-
Schil de wortelen en snij in de lengte in 2. Snipper de peterselie fijn.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Maak inkepingen in elke aardappel en laat 1 mm tussen elke inkeping. Snij de aardappelen niet helemaal door (dat gaat makkelijk als u ze in de lengte tussen 2 snijplanken legt).
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Bereiding:
-
Kruid de gevulde kalkoenfilet met peper en zout en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik intussen de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en zet de aardappelen mee in de oven. Laat de aardappelen en het vlees ± 1 u. bakken.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 2 à 3 min. in lichtgezouten water. Doe er de wortelen en de aspergepunten bij en kook nog 2 à 3 min. Giet af en spoel onder koud water. Verdeel de groenten over de sneetjes spek en rol strak op.
-
Smelt de boter in een pan en bak de groenterolletjes 1 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet uit de pan en doe er de mosterd en de roze bessen in. Overgiet met de room en laat 1 min. inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoenfilet in sneetjes. Serveer met de Hasselback-aardappelen en de groenterolletjes. Werk af met de saus en de peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Roodeberg Western Cape - Zuid-Afrika