Gevulde kwartel met quinoa en een zoet druivensausje
Gevulde kwartel met quinoa en een zoet druivensausje

Gevulde kwartel met quinoa en een zoet druivensausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 790 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 35 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 35.3 g
Zout 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de quinoa onder koud water en laat uitlekken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Meng er de champignontapenade onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  3. Vul de kwartels met het quinoamengsel. Maak een sneetje in een van de pootjes en steek er het andere pootje door om ze mooi samen te houden.

  4. Laat de druiven uitlekken en vang het sap op.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kwartels 10 min. aan alle kanten goudbruin. Giet er het druivensap over. Kruid met peper en zout en schik in een ovenschaal.

  8. Zet de kwartels ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de witloofstronken 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Snipper de sjalot fijn en doe samen met de tijm en het laurierblaadje in een steelpan. Overgiet met de porto en laat volledig verdampen. Overgiet met de gevogeltefond en laat 10 min. inkoken. Meng er de appel-peerkonfijt onder en kruid met peper en zout. Voeg de uitgelekte druiven toe.

  11. Bak de kroketten in de friteuse op 175 °C.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de kwartels met het witloof en de kroketten. Geef er de saus bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de quinoa onder koud water en laat uitlekken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Meng er de champignontapenade onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  3. Vul de kwartels met het quinoamengsel. Maak een sneetje in een van de pootjes en steek er het andere pootje door om ze mooi samen te houden.

  4. Laat de druiven uitlekken en vang het sap op.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kwartels 10 min. aan alle kanten goudbruin. Giet er het druivensap over. Kruid met peper en zout en schik in een ovenschaal.

  8. Zet de kwartels ± 35 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in de pan en bak de witloofstronken 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Snipper de sjalot fijn en doe samen met de tijm en het laurierblaadje in een steelpan. Overgiet met de porto en laat volledig verdampen. Overgiet met de gevogeltefond en laat 10 min. inkoken. Meng er de appel-peerkonfijt onder en kruid met peper en zout. Voeg de uitgelekte druiven toe.

  11. Bak de kroketten in de friteuse op 175 °C.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de kwartels met het witloof en de kroketten. Geef er de saus bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 790 kcal
Vet 34.5 g
Verzadigd vet 9.7 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 35 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 35.3 g
Zout 3.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. `Lamùri' Nero d'Avola Tenuta Regaleali - Tasca d'Almerita

Bekijk het recept digitaal