Gevulde nectarines met amandelkoekjes
Gevulde nectarines met amandelkoekjes

Gevulde nectarines met amandelkoekjes

35 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 6.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de nectarines doormidden en haal de pit eruit. Snij een stukje van de bolle kant, zodat de bootjes mooi blijven staan. Schik in een ovenschaal.

  3. Klop de eidooiers los.

  4. Bereiding:
  5. Plet de koekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt) en meng met de nootmuskaat en de losgeklopte eidooiers. Verdeel over de nectarines en leg er een klontje boter op. Schuif 15 à 20 min in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  6. Meng ondertussen de mascarpone met de amaretto.

  7. Afwerking:
  8. Serveer de nectarines met een toefje mascarpone ernaast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de nectarines doormidden en haal de pit eruit. Snij een stukje van de bolle kant, zodat de bootjes mooi blijven staan. Schik in een ovenschaal.

  3. Klop de eidooiers los.

  4. Bereiding:
  5. Plet de koekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt) en meng met de nootmuskaat en de losgeklopte eidooiers. Verdeel over de nectarines en leg er een klontje boter op. Schuif 15 à 20 min in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  6. Meng ondertussen de mascarpone met de amaretto.

  7. Afwerking:
  8. Serveer de nectarines met een toefje mascarpone ernaast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 466 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 6.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Partarrieu Cuvée Le Mayne A.C. Sauternes Wijn Heel mooie sauternes met een boeket van abrikozen, rozijntjes en gekonfijt fruit. In de mond krijgt u een mooi evenwicht tussen zoete aroma's en een aangename aciditeit.

Bekijk het recept digitaal