Glaasje met zalmmousse en komkommer
Glaasje met zalmmousse en komkommer

Glaasje met zalmmousse en komkommer

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 10 gelijke slierten (± 10 cm) van de ongeschilde komkommer met een dunschiller. Snij de rest van de komkommer in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snij de gerookte zalm in 10 gelijke slierten, net zoals de komkommer.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit). U hebt 1/2 koffiel. zeste nodig. Pers de limoen.

  5. Meng de blokjes komkommer met 1 eetl. mascarpone en breng op smaak met het limoensap, de zeste, peper en zout. Verdeel over 10 glaasjes.

  6. Mix de uitgelekte rode zalm fijn en meng met 2 eetl. mascarpone. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout. Spuit met een spuitzak de zalmmousse over de blokjes komkommer.

  7. Leg een sliert komkommer op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker. Werk er de glaasjes mee af.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 10 gelijke slierten (± 10 cm) van de ongeschilde komkommer met een dunschiller. Snij de rest van de komkommer in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snij de gerookte zalm in 10 gelijke slierten, net zoals de komkommer.

  4. Rasp de schil van de limoen (niet het wit). U hebt 1/2 koffiel. zeste nodig. Pers de limoen.

  5. Meng de blokjes komkommer met 1 eetl. mascarpone en breng op smaak met het limoensap, de zeste, peper en zout. Verdeel over 10 glaasjes.

  6. Mix de uitgelekte rode zalm fijn en meng met 2 eetl. mascarpone. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout. Spuit met een spuitzak de zalmmousse over de blokjes komkommer.

  7. Leg een sliert komkommer op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker. Werk er de glaasjes mee af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 72 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 0.6 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal