- Bewaar

- Bewaar
Glaasje met zalmmousse en komkommer
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij 10 gelijke slierten (± 10 cm) van de ongeschilde komkommer met een dunschiller. Snij de rest van de komkommer in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de gerookte zalm in 10 gelijke slierten, net zoals de komkommer.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit). U hebt 1/2 koffiel. zeste nodig. Pers de limoen.
-
Meng de blokjes komkommer met 1 eetl. mascarpone en breng op smaak met het limoensap, de zeste, peper en zout. Verdeel over 10 glaasjes.
-
Mix de uitgelekte rode zalm fijn en meng met 2 eetl. mascarpone. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout. Spuit met een spuitzak de zalmmousse over de blokjes komkommer.
-
Leg een sliert komkommer op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker. Werk er de glaasjes mee af.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij 10 gelijke slierten (± 10 cm) van de ongeschilde komkommer met een dunschiller. Snij de rest van de komkommer in blokjes van 1/2 cm.
-
Snij de gerookte zalm in 10 gelijke slierten, net zoals de komkommer.
-
Rasp de schil van de limoen (niet het wit). U hebt 1/2 koffiel. zeste nodig. Pers de limoen.
-
Meng de blokjes komkommer met 1 eetl. mascarpone en breng op smaak met het limoensap, de zeste, peper en zout. Verdeel over 10 glaasjes.
-
Mix de uitgelekte rode zalm fijn en meng met 2 eetl. mascarpone. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout. Spuit met een spuitzak de zalmmousse over de blokjes komkommer.
-
Leg een sliert komkommer op een sliert gerookte zalm en steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker. Werk er de glaasjes mee af.