Glaasjes met verse kaas en citrusfruit
Glaasjes met verse kaas en citrusfruit

Glaasjes met verse kaas en citrusfruit

Tussendoortje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 199 kcal
Vet 6.1 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 22.4 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verkruimel de zandkoekjes.

  4. Schil de sinaasappelen en de pompelmoes met een groot, scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rasp de witte chocolade.

  7. Bereiding:
  8. (10 min.)

  9. Meng de verse kaas met de honing en het sap van het citrusfruit.

  10. Verdeel de verkruimelde koekjes over 6 glaasjes. Lepel er de helft van de verse kaas over, verdeel er de helft van het fruit over, gevolgd door de rest van de verse kaas en het fruit.

  11. Werk de glaasjes af met de geroosterde amandelschilfers, de granaatappelpitten, de geraspte chocolade en 2 blaadjes munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verkruimel de zandkoekjes.

  4. Schil de sinaasappelen en de pompelmoes met een groot, scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op.

  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Rasp de witte chocolade.

  7. Bereiding:
  8. (10 min.)

  9. Meng de verse kaas met de honing en het sap van het citrusfruit.

  10. Verdeel de verkruimelde koekjes over 6 glaasjes. Lepel er de helft van de verse kaas over, verdeel er de helft van het fruit over, gevolgd door de rest van de verse kaas en het fruit.

  11. Werk de glaasjes af met de geroosterde amandelschilfers, de granaatappelpitten, de geraspte chocolade en 2 blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 199 kcal
Vet 6.1 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 27.9 g
Suiker 22.4 g
Vezel 1.9 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal