Gouden chocomousse met koffiegelei en krokante topping
Gouden chocomousse met koffiegelei en krokante topping

Gouden chocomousse met koffiegelei en krokante topping

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 13.2 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water. Knijp uit en laat smelten in de hete koffie. Giet in 4 fluitglaasjes. Laat ± 1 u. opstijven.

  3. Kiest u voor verse hazelnoten? Kraak ze dan met een notenkraker en snij ze in 2.

  4. Klop de room stijf.

  5. Bereiding:
  6. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eidooier met 1/2 eetl. suiker. Voeg 1/2 eetl. suiker toe aan het eiwit en klop stijf.

  7. Smelt de chocolade in een steelpannetje au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  8. Meng het losgeklopte eigeel met de gesmolten chocolade en spatel er dan de room onder. Spatel daarna het opgeklopte eiwit er voorzichtig onder met een houten lepel. Giet de chocolademousse in een spuitzak.

  9. Verdeel de chocolademousse over de opgesteven koffie (zet in de koelkast tot gebruik).

  10. Afwerking:
  11. Werk de glazen af met wat popcorn en hazelnoten. Leg in elk glas 1 Biarritz-koekje, met de chocoladekant naar boven, en spuit er een roosje chocolademousse op. Werk af met een popcorn en een hazelnoot.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water. Knijp uit en laat smelten in de hete koffie. Giet in 4 fluitglaasjes. Laat ± 1 u. opstijven.

  3. Kiest u voor verse hazelnoten? Kraak ze dan met een notenkraker en snij ze in 2.

  4. Klop de room stijf.

  5. Bereiding:
  6. Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eidooier met 1/2 eetl. suiker. Voeg 1/2 eetl. suiker toe aan het eiwit en klop stijf.

  7. Smelt de chocolade in een steelpannetje au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  8. Meng het losgeklopte eigeel met de gesmolten chocolade en spatel er dan de room onder. Spatel daarna het opgeklopte eiwit er voorzichtig onder met een houten lepel. Giet de chocolademousse in een spuitzak.

  9. Verdeel de chocolademousse over de opgesteven koffie (zet in de koelkast tot gebruik).

  10. Afwerking:
  11. Werk de glazen af met wat popcorn en hazelnoten. Leg in elk glas 1 Biarritz-koekje, met de chocoladekant naar boven, en spuit er een roosje chocolademousse op. Werk af met een popcorn en een hazelnoot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 327 kcal
Vet 28.4 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 13.2 g
Vezel 0.2 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal