Griekse groentecake met feta
Griekse groentecake met feta

Griekse groentecake met feta

1 u. 15 min.
Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 291 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde halve courgette in blokjes van 1/2 cm dik.

  3. Snij de gedroogde tomaten in dunne reepjes.

  4. Verkruimel de feta.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng 180 g bloem met het bakpoeder.

  10. Voeg de melk en de olijfolie toe aan het bloemmengsel en roer tot een homogeen deeg.

  11. Kluts de eieren en meng samen met de courgetteblokjes, de tomatenreepjes, de auberginecrème, de verkruimelde feta en de geraspte parmezaan onder het deeg. Kruid met zwarte peper.

  12. Beboter een cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in.

  13. Verdeel de blaadjes tijm over de bovenkant van het deeg.

  14. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen op een taartrooster.

  16. Afwerking:
  17. Serveer lauw of koud als lichte lunch met een groen slaatje erbij.

Tip

Een gemarineerde tomatensalade past heel goed bij deze cake. Snij enkele tomaten in dunne plakjes en besprenkel met een beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en werk af met enkele blaadjes oregano. Laat de salade 20 min. trekken in de koelkast. Haal 10 min. voor het serveren uit de koelkast en dien op met een dun plakje van deze cake. Een heerlijk zomers voorgerecht!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde halve courgette in blokjes van 1/2 cm dik.

  3. Snij de gedroogde tomaten in dunne reepjes.

  4. Verkruimel de feta.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng 180 g bloem met het bakpoeder.

  10. Voeg de melk en de olijfolie toe aan het bloemmengsel en roer tot een homogeen deeg.

  11. Kluts de eieren en meng samen met de courgetteblokjes, de tomatenreepjes, de auberginecrème, de verkruimelde feta en de geraspte parmezaan onder het deeg. Kruid met zwarte peper.

  12. Beboter een cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het deeg in.

  13. Verdeel de blaadjes tijm over de bovenkant van het deeg.

  14. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen op een taartrooster.

  16. Afwerking:
  17. Serveer lauw of koud als lichte lunch met een groen slaatje erbij.

Tip

Een gemarineerde tomatensalade past heel goed bij deze cake. Snij enkele tomaten in dunne plakjes en besprenkel met een beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en grof zeezout en werk af met enkele blaadjes oregano. Laat de salade 20 min. trekken in de koelkast. Haal 10 min. voor het serveren uit de koelkast en dien op met een dun plakje van deze cake. Een heerlijk zomers voorgerecht!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 291 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 9 g

Bekijk het recept digitaal