Griekse quiche
Griekse quiche

Griekse quiche

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 24.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  4. Snij ondertussen de tomaten in schijfjes. Schil de courgette en snij in schijfjes.

  5. Klop de eieren los en meng er de Griekse yoghurt onder. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  6. Scheur het basilicum in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  9. Verdeel de schijfjes tomaat en courgette, en de gekookte ham over het deeg.

  10. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de stukjes basilicum.

  11. Giet er het eimengsel over en zet 35 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:
  13. Snij de courgettequiche in punten en geef er een slaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.

  4. Snij ondertussen de tomaten in schijfjes. Schil de courgette en snij in schijfjes.

  5. Klop de eieren los en meng er de Griekse yoghurt onder. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  6. Scheur het basilicum in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  9. Verdeel de schijfjes tomaat en courgette, en de gekookte ham over het deeg.

  10. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de stukjes basilicum.

  11. Giet er het eimengsel over en zet 35 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:
  13. Snij de courgettequiche in punten en geef er een slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 31.5 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 24.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Comtesses du Val | Sauvignon de Touraine | A.O.P. Touraine Wijn Bardolino D.O.C. | Villa Sopita | Veneto | Italië

Bekijk het recept digitaal