Hartige en zoete paasbroodjes
Hartige en zoete paasbroodjes

Hartige en zoete paasbroodjes

Lunch
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. weken)

  3. Laat de rozijnen 1 u. weken in koud water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Scheid het eigeel van het eiwit. Het eigeel hebt u niet nodig.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  7. Verwarm de melk tot ze lauw is, los er de gist in op en voeg ook de suiker toe. Laat 5 min. staan.

  8. Doe het mengsel in een kom en voeg de zonnebloemolie en het eiwit toe, samen met de speltbloem. Roer goed en voeg ten slotte het zout toe.

  9. Kneed alles 10 min. tot een soepel deeg (met deeghaken van de mixer of met de hand). Dek het deeg af.

  10. Maak intussen de hartige vulling: mix de spinazie fijn in een hoge maatbeker, samen met de feta, de pijnboompitten, de olijfolie en het citroensap. Kruid met zwarte peper.

  11. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol tot 4 bolletjes. Snij elk bolletje nog eens in 4 gelijke stukken, zodat u er 16 hebt. Duw ze wat plat met de hand.

  12. Verdeel de rozijntjes en de chocoladedruppels over 8 stuks en het feta-spinaziemengsel over de andere 8. Plooi dicht, zodat de vulling mooi in het midden zit en rol tot een bolletje.

  13. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Deze broodjes kan u 2 dagen op een koele, droge plaats bewaren. Voedingswaarde per hartig broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 137 kcal Vetten 8,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,9 g Koolhydraten 11,8 g (waarvan) suikers 1,0 g Vezels 0,7 g Eiwitten 4,1 g Zout 0,1 g Voedingswaarde per zoet broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 126 kcal Vetten 5,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,2 g Koolhydraten 15,9 g (waarvan) suikers 5,1 g Vezels 1,0 g Eiwitten 3,0 g Zout 0,0 g

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 1 u. weken)

  3. Laat de rozijnen 1 u. weken in koud water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Scheid het eigeel van het eiwit. Het eigeel hebt u niet nodig.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  7. Verwarm de melk tot ze lauw is, los er de gist in op en voeg ook de suiker toe. Laat 5 min. staan.

  8. Doe het mengsel in een kom en voeg de zonnebloemolie en het eiwit toe, samen met de speltbloem. Roer goed en voeg ten slotte het zout toe.

  9. Kneed alles 10 min. tot een soepel deeg (met deeghaken van de mixer of met de hand). Dek het deeg af.

  10. Maak intussen de hartige vulling: mix de spinazie fijn in een hoge maatbeker, samen met de feta, de pijnboompitten, de olijfolie en het citroensap. Kruid met zwarte peper.

  11. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol tot 4 bolletjes. Snij elk bolletje nog eens in 4 gelijke stukken, zodat u er 16 hebt. Duw ze wat plat met de hand.

  12. Verdeel de rozijntjes en de chocoladedruppels over 8 stuks en het feta-spinaziemengsel over de andere 8. Plooi dicht, zodat de vulling mooi in het midden zit en rol tot een bolletje.

  13. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Deze broodjes kan u 2 dagen op een koele, droge plaats bewaren. Voedingswaarde per hartig broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 137 kcal Vetten 8,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,9 g Koolhydraten 11,8 g (waarvan) suikers 1,0 g Vezels 0,7 g Eiwitten 4,1 g Zout 0,1 g Voedingswaarde per zoet broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 126 kcal Vetten 5,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,2 g Koolhydraten 15,9 g (waarvan) suikers 5,1 g Vezels 1,0 g Eiwitten 3,0 g Zout 0,0 g

Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal