- Bewaar

- Bewaar
Hartige en zoete paasbroodjes
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. weken)
-
Laat de rozijnen 1 u. weken in koud water. Giet af en laat uitlekken.
-
Scheid het eigeel van het eiwit. Het eigeel hebt u niet nodig.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Verwarm de melk tot ze lauw is, los er de gist in op en voeg ook de suiker toe. Laat 5 min. staan.
-
Doe het mengsel in een kom en voeg de zonnebloemolie en het eiwit toe, samen met de speltbloem. Roer goed en voeg ten slotte het zout toe.
-
Kneed alles 10 min. tot een soepel deeg (met deeghaken van de mixer of met de hand). Dek het deeg af.
-
Maak intussen de hartige vulling: mix de spinazie fijn in een hoge maatbeker, samen met de feta, de pijnboompitten, de olijfolie en het citroensap. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol tot 4 bolletjes. Snij elk bolletje nog eens in 4 gelijke stukken, zodat u er 16 hebt. Duw ze wat plat met de hand.
-
Verdeel de rozijntjes en de chocoladedruppels over 8 stuks en het feta-spinaziemengsel over de andere 8. Plooi dicht, zodat de vulling mooi in het midden zit en rol tot een bolletje.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
Deze broodjes kan u 2 dagen op een koele, droge plaats bewaren. Voedingswaarde per hartig broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 137 kcal Vetten 8,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,9 g Koolhydraten 11,8 g (waarvan) suikers 1,0 g Vezels 0,7 g Eiwitten 4,1 g Zout 0,1 g Voedingswaarde per zoet broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 126 kcal Vetten 5,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,2 g Koolhydraten 15,9 g (waarvan) suikers 5,1 g Vezels 1,0 g Eiwitten 3,0 g Zout 0,0 g
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min. + 1 u. weken)
-
Laat de rozijnen 1 u. weken in koud water. Giet af en laat uitlekken.
-
Scheid het eigeel van het eiwit. Het eigeel hebt u niet nodig.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Verwarm de melk tot ze lauw is, los er de gist in op en voeg ook de suiker toe. Laat 5 min. staan.
-
Doe het mengsel in een kom en voeg de zonnebloemolie en het eiwit toe, samen met de speltbloem. Roer goed en voeg ten slotte het zout toe.
-
Kneed alles 10 min. tot een soepel deeg (met deeghaken van de mixer of met de hand). Dek het deeg af.
-
Maak intussen de hartige vulling: mix de spinazie fijn in een hoge maatbeker, samen met de feta, de pijnboompitten, de olijfolie en het citroensap. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol tot 4 bolletjes. Snij elk bolletje nog eens in 4 gelijke stukken, zodat u er 16 hebt. Duw ze wat plat met de hand.
-
Verdeel de rozijntjes en de chocoladedruppels over 8 stuks en het feta-spinaziemengsel over de andere 8. Plooi dicht, zodat de vulling mooi in het midden zit en rol tot een bolletje.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
Deze broodjes kan u 2 dagen op een koele, droge plaats bewaren. Voedingswaarde per hartig broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 137 kcal Vetten 8,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,9 g Koolhydraten 11,8 g (waarvan) suikers 1,0 g Vezels 0,7 g Eiwitten 4,1 g Zout 0,1 g Voedingswaarde per zoet broodje (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 126 kcal Vetten 5,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,2 g Koolhydraten 15,9 g (waarvan) suikers 5,1 g Vezels 1,0 g Eiwitten 3,0 g Zout 0,0 g
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence