- Bewaar
- Bewaar
Hindesteak met sjalotsaus en appel-spruitenpannetje
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Les Angelots de Villemaurine A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hindesteaks volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Maak de blaadjes van de spruiten los en kook ze 1 min. gaar in lichtgezouten water. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Snij de granaatappel in 2 en breek de helften open. Haal er de pitjes uit.
-
Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hindesteaks aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 5 à 10 min. naar smaak verder garen (hinde wordt rosé gegeten).
-
Verhit intussen1 eetl. olijfolie in een wok of kookpot en bak de appelblokjes 5 min. Roer er de spruitenblaadjes en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.
-
Doe de fijngesnipperde sjalot en de rode wijn in een steelpannetje en laat voor 2/3 inkoken op een hoog vuur. Klop er 2 eetl. koude boter onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de hindesteaks in schuine sneetjes en lepel er de saus rond. Geef er de appeltjes met spruiten bij. Serveer met kroketten of rösti's
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Les Angelots de Villemaurine A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hindesteaks volledig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Maak de blaadjes van de spruiten los en kook ze 1 min. gaar in lichtgezouten water. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken.
-
Snij de granaatappel in 2 en breek de helften open. Haal er de pitjes uit.
-
Snij de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hindesteaks aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 5 à 10 min. naar smaak verder garen (hinde wordt rosé gegeten).
-
Verhit intussen1 eetl. olijfolie in een wok of kookpot en bak de appelblokjes 5 min. Roer er de spruitenblaadjes en de granaatappelpitten onder. Kruid met peper en zout.
-
Doe de fijngesnipperde sjalot en de rode wijn in een steelpannetje en laat voor 2/3 inkoken op een hoog vuur. Klop er 2 eetl. koude boter onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de hindesteaks in schuine sneetjes en lepel er de saus rond. Geef er de appeltjes met spruiten bij. Serveer met kroketten of rösti's
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn Les Angelots de Villemaurine A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru