Huisgemaakte tortillachips met rodebietenroom
Huisgemaakte tortillachips met rodebietenroom

Huisgemaakte tortillachips met rodebietenroom

25 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hou enkele muntblaadjes opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  4. Pers de limoen.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de wraps op elkaar en snij ze in 8 punten. Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie en grof zeezout. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven (hou ze goed in het oog, want ze worden snel bruin).

  8. Rooster intussen de hennepzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Snij de rode bieten in stukjes en doe samen met het limoensap, het komijnpoeder en de fijngesnipperde munt in een hoge maatbeker of in de blender. Mix fijn.

  10. Roer er de zure room onder. Doe in een kommetje en bestrooi met de geroosterde hennep zaadjes en de muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Hou enkele muntblaadjes opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.

  4. Pers de limoen.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de wraps op elkaar en snij ze in 8 punten. Leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie en grof zeezout. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven (hou ze goed in het oog, want ze worden snel bruin).

  8. Rooster intussen de hennepzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Snij de rode bieten in stukjes en doe samen met het limoensap, het komijnpoeder en de fijngesnipperde munt in een hoge maatbeker of in de blender. Mix fijn.

  10. Roer er de zure room onder. Doe in een kommetje en bestrooi met de geroosterde hennep zaadjes en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 3.8 g

Bekijk het recept digitaal