- Bewaar

- Bewaar
Italiaanse groentetorentjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de courgette in 12 dikke schijven.
-
Snij de aubergine in 12 dikke schijven.
-
Snij elke tomaat in 6 schijven.
-
Snij de bolletjes mozzarella in 12 schijfjes.
-
Trek de steeltjes van de spinazieblaadjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
De mozzarella in je bouwsels zal in de oven wat smelten. Daarom leg je het best een vel bakpapier op een bakplaat. Zorg er ook voor dat de randen van het papier wat naar omhoog staan.
-
Je hulpkok mag alvast de oven voorverwarmen op 180 °C.
-
Jij kan intussen torentjes bouwen. Leg 12 schijfjes aubergine op het bakpapier (leg ze niet te dicht bij elkaar). Doe wat rode pesto op een koffielepel en besmeer er de schijfjes aubergine mee.
-
Leg op elk schijfje aubergine een schijfje tomaat. Bedek de schijfjes tomaat met enkele blaadjes spinazie en bestrooi met een beetje geraspte parmezaan.
-
Leg op elke toren een schijfje courgette. De schijfjes mozzarella komen helemaal bovenaan. Kruid alle torentjes met zwarte peper. Zet al je bouwwerken ook goed vast met een tandenstoker of een prikkertje.
-
Je bouwsels zijn klaar om gebakken te worden. Over 25 minuten heb je perfect gebakken groentetorentjes.
Heb je nog wat ingrediënten over? Maak dan gewoon wat extra torentjes. Je kan deze groentetorentjes op je menukaart zetten als hapje, als voorgerecht of als bijgerecht. - Voor een hapje is 1 torentje per persoon genoeg. - Maak je een voorgerecht? Zet dan 2 à 3 torentjes op elk bord. - Zijn de torentjes een bijgerecht? Dan leg je ook wat gekookte pasta met pesto en een stukje gebakken kip of kalfsvlees op het bord. En zo krijg je een heerlijk hoofdgerecht.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de courgette in 12 dikke schijven.
-
Snij de aubergine in 12 dikke schijven.
-
Snij elke tomaat in 6 schijven.
-
Snij de bolletjes mozzarella in 12 schijfjes.
-
Trek de steeltjes van de spinazieblaadjes.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
De mozzarella in je bouwsels zal in de oven wat smelten. Daarom leg je het best een vel bakpapier op een bakplaat. Zorg er ook voor dat de randen van het papier wat naar omhoog staan.
-
Je hulpkok mag alvast de oven voorverwarmen op 180 °C.
-
Jij kan intussen torentjes bouwen. Leg 12 schijfjes aubergine op het bakpapier (leg ze niet te dicht bij elkaar). Doe wat rode pesto op een koffielepel en besmeer er de schijfjes aubergine mee.
-
Leg op elk schijfje aubergine een schijfje tomaat. Bedek de schijfjes tomaat met enkele blaadjes spinazie en bestrooi met een beetje geraspte parmezaan.
-
Leg op elke toren een schijfje courgette. De schijfjes mozzarella komen helemaal bovenaan. Kruid alle torentjes met zwarte peper. Zet al je bouwwerken ook goed vast met een tandenstoker of een prikkertje.
-
Je bouwsels zijn klaar om gebakken te worden. Over 25 minuten heb je perfect gebakken groentetorentjes.
Heb je nog wat ingrediënten over? Maak dan gewoon wat extra torentjes. Je kan deze groentetorentjes op je menukaart zetten als hapje, als voorgerecht of als bijgerecht. - Voor een hapje is 1 torentje per persoon genoeg. - Maak je een voorgerecht? Zet dan 2 à 3 torentjes op elk bord. - Zijn de torentjes een bijgerecht? Dan leg je ook wat gekookte pasta met pesto en een stukje gebakken kip of kalfsvlees op het bord. En zo krijg je een heerlijk hoofdgerecht.