Italiaanse hamburger met pancetta en mozzarella
Italiaanse hamburger met pancetta en mozzarella

Italiaanse hamburger met pancetta en mozzarella

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 48.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Snipper de basilicumblaadjes fijn en meng onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de mozzarella in 8 gelijke schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kruid de runderburgers met Italiaanse kruiden. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Laat daarna nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  10. Leg intussen de sneetjes pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze licht krokant zijn.

  11. Verwarm de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en schik telkens 1 runderburger op de onderste helft. Besmeer met wat basilicummayonaise en leg er 2 schijfjes tomaat, 2 schijfjes mozzarella, 2 sneetjes pancetta en wat rucola op. Dek af met de bovenste helft.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de tomaat in 8 gelijke schijfjes.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Snipper de basilicumblaadjes fijn en meng onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de mozzarella in 8 gelijke schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kruid de runderburgers met Italiaanse kruiden. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Laat daarna nog ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Draai halverwege om.

  10. Leg intussen de sneetjes pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze licht krokant zijn.

  11. Verwarm de hamburgerbroodjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de warme hamburgerbroodjes volledig doormidden en schik telkens 1 runderburger op de onderste helft. Besmeer met wat basilicummayonaise en leg er 2 schijfjes tomaat, 2 schijfjes mozzarella, 2 sneetjes pancetta en wat rucola op. Dek af met de bovenste helft.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 48.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Toscana Rosso I.G.T. - Santa Martina - Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië Rosso Conero D.O.C. - San Giorgio - Umani Ronchi - Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal