Kaastaart met appel
Kaastaart met appel

Kaastaart met appel

1 u. 20 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 41.5 g
Eiwit 15 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  3. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm en 4 cm hoog). Prik er enkele keren in met een vork.

  4. Schil de appelen en snij in schijfjes. Schik ze naast elkaar op het deeg.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Meng de eidooiers met de verse kaas, de suiker, het amandelpoeder, het amandelaroma en het maïszetmeel in een mengkom.

  6. Klop de eiwitten heel stijf en schep ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet het kaasmengsel over de appelen.

  7. Zet de taart 1 u. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  3. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm en 4 cm hoog). Prik er enkele keren in met een vork.

  4. Schil de appelen en snij in schijfjes. Schik ze naast elkaar op het deeg.

  5. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Meng de eidooiers met de verse kaas, de suiker, het amandelpoeder, het amandelaroma en het maïszetmeel in een mengkom.

  6. Klop de eiwitten heel stijf en schep ze voorzichtig onder het kaasmengsel. Giet het kaasmengsel over de appelen.

  7. Zet de taart 1 u. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt. Laat volledig afkoelen en zet minstens 2 u. in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 41.5 g
Eiwit 15 g

Bekijk het recept digitaal