- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw in spinaziesoepje met gepocheerd kwartelei
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in de lengte middendoor. Dep goed droog met keukenpapier. Wikkel elk stuk in 2 sneetjes spek.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Hak de spinazie grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de stukken kabeljauw naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie, 10 basilicumblaadjes en de room toe en roer tot de spinazie geslonken is. Mix tot een gladde, dikke soep en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Breek 1 kwartelei in een eetlepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Laat 2 min. staan op een zacht vuur en maak met de eetlepel een draaiende beweging in het water rond het kwartelei, zodat het ei mooi samenblijft. Haal het gepocheerde kwartelei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier. Dek af en pocheer de andere 3 kwarteleieren.
-
Afwerking:
-
Lepel de spinaziesoep in een bord en schik er een stuk kabeljauw op. Leg er voorzichtig een gepocheerd kwartelei op en werk telkens af met 1 blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood, stokbrood
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in de lengte middendoor. Dep goed droog met keukenpapier. Wikkel elk stuk in 2 sneetjes spek.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Hak de spinazie grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de stukken kabeljauw naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk met 1 eetl. olijfolie. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de spinazie, 10 basilicumblaadjes en de room toe en roer tot de spinazie geslonken is. Mix tot een gladde, dikke soep en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Hou warm.
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot. Breek 1 kwartelei in een eetlepel en laat het voorzichtig in het water glijden. Laat 2 min. staan op een zacht vuur en maak met de eetlepel een draaiende beweging in het water rond het kwartelei, zodat het ei mooi samenblijft. Haal het gepocheerde kwartelei met een schuimspaan uit het water en laat even uitlekken op keukenpapier. Dek af en pocheer de andere 3 kwarteleieren.
-
Afwerking:
-
Lepel de spinaziesoep in een bord en schik er een stuk kabeljauw op. Leg er voorzichtig een gepocheerd kwartelei op en werk telkens af met 1 blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood, stokbrood
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje