Kalfsblanquette met courgette, spinazie en witte wijn
Kalfsblanquette met courgette, spinazie en witte wijn

Kalfsblanquette met courgette, spinazie en witte wijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 15.7 g
Koolhydraat 8.7 g
Eiwit 38.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in halvemaantjes van 1 cm.

  5. Verwijder eventueel de dikke nerven van de spinazieblaadjes (niet nodig bij jonge blaadjes).

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfs blanquette voor 3/4 goudbruin (niet alle kanten moeten een goudbruin korstje hebben).

  8. Roer er de fijngesnipperde uien en het knoflook goed onder. Laat even bakken.

  9. Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kalfsfond bij. Kruid met de tijm en het laurierblaadje. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer er de stukjes courgette en de spinazie onder en laat nog 10 min. verder garen.

  11. Overgiet met de lichte room en kruid met peper en zout.

  12. Meng goed door elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met gekookte aardappelen of rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in halvemaantjes van 1 cm.

  5. Verwijder eventueel de dikke nerven van de spinazieblaadjes (niet nodig bij jonge blaadjes).

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfs blanquette voor 3/4 goudbruin (niet alle kanten moeten een goudbruin korstje hebben).

  8. Roer er de fijngesnipperde uien en het knoflook goed onder. Laat even bakken.

  9. Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kalfsfond bij. Kruid met de tijm en het laurierblaadje. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  10. Roer er de stukjes courgette en de spinazie onder en laat nog 10 min. verder garen.

  11. Overgiet met de lichte room en kruid met peper en zout.

  12. Meng goed door elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met gekookte aardappelen of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 15.7 g
Koolhydraat 8.7 g
Eiwit 38.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' - Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal