- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette met courgette, spinazie en witte wijn
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' - Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in halvemaantjes van 1 cm.
-
Verwijder eventueel de dikke nerven van de spinazieblaadjes (niet nodig bij jonge blaadjes).
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfs blanquette voor 3/4 goudbruin (niet alle kanten moeten een goudbruin korstje hebben).
-
Roer er de fijngesnipperde uien en het knoflook goed onder. Laat even bakken.
-
Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kalfsfond bij. Kruid met de tijm en het laurierblaadje. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Roer er de stukjes courgette en de spinazie onder en laat nog 10 min. verder garen.
-
Overgiet met de lichte room en kruid met peper en zout.
-
Meng goed door elkaar.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen of rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' - Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in halvemaantjes van 1 cm.
-
Verwijder eventueel de dikke nerven van de spinazieblaadjes (niet nodig bij jonge blaadjes).
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de kalfs blanquette voor 3/4 goudbruin (niet alle kanten moeten een goudbruin korstje hebben).
-
Roer er de fijngesnipperde uien en het knoflook goed onder. Laat even bakken.
-
Giet er voorzichtig en langs de rand van de kookpot de witte wijn en de kalfsfond bij. Kruid met de tijm en het laurierblaadje. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Roer er de stukjes courgette en de spinazie onder en laat nog 10 min. verder garen.
-
Overgiet met de lichte room en kruid met peper en zout.
-
Meng goed door elkaar.
-
Afwerking:
-
Serveer met gekookte aardappelen of rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. Leone d'Almerita - Tenuta Regaleali - Sicilia - Italië Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' - Cave de Viré