- Bewaar

- Bewaar
Kalfsschenkel met krieltjes, pastinaak en spinazie
Onze drankensuggesties
Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore - Michele Chiarlo - Piemonte - Italië Réserve des Lauriers - A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier. Kruid de bloem met peper en zout en wentel er de kalfsschenkels door.
-
Snij de sjalotten in 4 of 6 naargelang van de dikte.
-
Snij de teentjes knoflook grof.
-
Schil de pastinaken en snij in stukken van 2 cm.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalfsschenkels goudbruin aan beide kanten.
-
Voeg de sjalotten en het knoflook toe en laat 2 min. kleuren. Schik alles in een ovenschaal.
-
Giet er de witte wijn en de bouillon over en roer er de mosterd onder. Kruid met de blaadjes laurier, de takjes tijm en de dragon. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de krielaardappelen toe en zet nog 50 min. in de oven.
-
Voeg de laatste 20 min. van de oventijd de stukken pastinaak toe.
-
Roer er de laatste 10 min. van de oventijd de spinazie onder en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat mosterd toe. Verwijder vlak voor het serveren de takjes tijm en de laurierblaadjes.
Vervang de spinazie door 2 grote wortelen die u eerst in stukken snijdt. Voeg ze toe in stap 6, samen met de stukken pastinaak.
Onze drankensuggesties
Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore - Michele Chiarlo - Piemonte - Italië Réserve des Lauriers - A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier. Kruid de bloem met peper en zout en wentel er de kalfsschenkels door.
-
Snij de sjalotten in 4 of 6 naargelang van de dikte.
-
Snij de teentjes knoflook grof.
-
Schil de pastinaken en snij in stukken van 2 cm.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kalfsschenkels goudbruin aan beide kanten.
-
Voeg de sjalotten en het knoflook toe en laat 2 min. kleuren. Schik alles in een ovenschaal.
-
Giet er de witte wijn en de bouillon over en roer er de mosterd onder. Kruid met de blaadjes laurier, de takjes tijm en de dragon. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de krielaardappelen toe en zet nog 50 min. in de oven.
-
Voeg de laatste 20 min. van de oventijd de stukken pastinaak toe.
-
Roer er de laatste 10 min. van de oventijd de spinazie onder en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat mosterd toe. Verwijder vlak voor het serveren de takjes tijm en de laurierblaadjes.
Vervang de spinazie door 2 grote wortelen die u eerst in stukken snijdt. Voeg ze toe in stap 6, samen met de stukken pastinaak.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Barbera d'Asti D.O.C.G. Superiore - Michele Chiarlo - Piemonte - Italië Réserve des Lauriers - A.O.P. Saint-Mont