- Bewaar

- Bewaar
Kalfssneden met romige pompoengratin
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de ui in 2 en vervolgens in halvemaantjes.
-
Schil de pompoen en snij in blokjes van ± 1,5 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui ± 5 min. op een matig vuur. Verdeel over een ovenschaal.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg het fijngesnipperde knoflook, het fijngesnipperde pepertje, de pompoenblokjes, de aardappelblokjes en de salieblaadjes toe. Laat ± 6 min. kleuren. Schep in de ovenschaal.
-
Verdeel de verse kaas en de geraspte parmezaan over de pompoenschotel en kruid goed met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
-
Meng de lichte room met de bouillon en giet over de schotel.
-
Rooster de gehakte walnootpitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng samen met het paneermeel onder de geroosterde noten en verdeel over de schotel.
-
Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfssneden ± 4 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Snij de kalfssneden in schuine sneetjes en verdeel de pompoen-aardappelgratin over de borden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij de ui in 2 en vervolgens in halvemaantjes.
-
Schil de pompoen en snij in blokjes van ± 1,5 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui ± 5 min. op een matig vuur. Verdeel over een ovenschaal.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg het fijngesnipperde knoflook, het fijngesnipperde pepertje, de pompoenblokjes, de aardappelblokjes en de salieblaadjes toe. Laat ± 6 min. kleuren. Schep in de ovenschaal.
-
Verdeel de verse kaas en de geraspte parmezaan over de pompoenschotel en kruid goed met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
-
Meng de lichte room met de bouillon en giet over de schotel.
-
Rooster de gehakte walnootpitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng samen met het paneermeel onder de geroosterde noten en verdeel over de schotel.
-
Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfssneden ± 4 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Snij de kalfssneden in schuine sneetjes en verdeel de pompoen-aardappelgratin over de borden.