Kalfssneden met romige pompoengratin
Kalfssneden met romige pompoengratin

Kalfssneden met romige pompoengratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 44.4 g
Eiwit 49.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Snij de ui in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  5. Schil de pompoen en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 1 cm.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  9. Hak de walnootpitten grof.

  10. Rasp de parmezaan.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui ± 5 min. op een matig vuur. Verdeel over een ovenschaal.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg het fijngesnipperde knoflook, het fijngesnipperde pepertje, de pompoenblokjes, de aardappelblokjes en de salieblaadjes toe. Laat ± 6 min. kleuren. Schep in de ovenschaal.

  15. Verdeel de verse kaas en de geraspte parmezaan over de pompoenschotel en kruid goed met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

  16. Meng de lichte room met de bouillon en giet over de schotel.

  17. Rooster de gehakte walnootpitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  18. Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng samen met het paneermeel onder de geroosterde noten en verdeel over de schotel.

  19. Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  20. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfssneden ± 4 min. aan elke kant.

  21. Afwerking:
  22. Snij de kalfssneden in schuine sneetjes en verdeel de pompoen-aardappelgratin over de borden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Snij de ui in 2 en vervolgens in halvemaantjes.

  5. Schil de pompoen en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ± 1 cm.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  9. Hak de walnootpitten grof.

  10. Rasp de parmezaan.

  11. Bereiding:
  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui ± 5 min. op een matig vuur. Verdeel over een ovenschaal.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg het fijngesnipperde knoflook, het fijngesnipperde pepertje, de pompoenblokjes, de aardappelblokjes en de salieblaadjes toe. Laat ± 6 min. kleuren. Schep in de ovenschaal.

  15. Verdeel de verse kaas en de geraspte parmezaan over de pompoenschotel en kruid goed met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.

  16. Meng de lichte room met de bouillon en giet over de schotel.

  17. Rooster de gehakte walnootpitten kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  18. Snipper intussen de platte peterselie fijn. Meng samen met het paneermeel onder de geroosterde noten en verdeel over de schotel.

  19. Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  20. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfssneden ± 4 min. aan elke kant.

  21. Afwerking:
  22. Snij de kalfssneden in schuine sneetjes en verdeel de pompoen-aardappelgratin over de borden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 44.4 g
Eiwit 49.7 g

Bekijk het recept digitaal