Kalkoenenreepjes in een pindasausje
Kalkoenenreepjes in een pindasausje

Kalkoenenreepjes in een pindasausje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 987 kcal
Vet 46.2 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 70.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kalkoenenhaasjes oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in brede repen van ± 5 cm. Kruid met de wokmarinade en roer goed om.

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Schraap de wortelen en snij in staafjes.

  5. Doe de pindakaas in een steelpannetje en voeg de kokosmelk, het limoensap, de honing en de sojasaus toe. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met 3 koffiel. kerriepoeder en de pindanootjes (kooktijd: zie verpakking).

  8. Stoomkook ondertussen de bloemkoolroosjes, peultjes en wortelstaafjes gedurende 8 min. boven lichtgezouten water.

  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin gedurende 4 min.

  10. Warm ondertussen ook het pindasausje op.

  11. Afwerking:
  12. Dien de gebakken kalkoenenreepjes op met de gestoomde groenten, het pindasausje en de kerrierijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kalkoenenhaasjes oppervlakkig ontdooien, dep droog en snij in brede repen van ± 5 cm. Kruid met de wokmarinade en roer goed om.

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Schraap de wortelen en snij in staafjes.

  5. Doe de pindakaas in een steelpannetje en voeg de kokosmelk, het limoensap, de honing en de sojasaus toe. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met 3 koffiel. kerriepoeder en de pindanootjes (kooktijd: zie verpakking).

  8. Stoomkook ondertussen de bloemkoolroosjes, peultjes en wortelstaafjes gedurende 8 min. boven lichtgezouten water.

  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een wokpan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin gedurende 4 min.

  10. Warm ondertussen ook het pindasausje op.

  11. Afwerking:
  12. Dien de gebakken kalkoenenreepjes op met de gestoomde groenten, het pindasausje en de kerrierijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 987 kcal
Vet 46.2 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 70.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château l'Ermitage de Garenne A.C. Puisseguin Saint-Emilion Wijn Château Bois de la Garde rosé A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal