Kaneelappeltjes uit de oven
Kaneelappeltjes uit de oven

Kaneelappeltjes uit de oven

Dessert
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  3. Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.

  4. Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.

  5. Bereiding:
  6. Plaats de appelen naast elkaar op een grote bakplaat en verdeel het suikermengsel over de appelen.

  7. Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.

  8. Schuif de appelen ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.

  9. Afwerking:
  10. De appelen zijn lekker met wat vrijgekomen vocht erbij. Je kan er ook een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij geven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  3. Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.

  4. Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.

  5. Bereiding:
  6. Plaats de appelen naast elkaar op een grote bakplaat en verdeel het suikermengsel over de appelen.

  7. Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.

  8. Schuif de appelen ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.

  9. Afwerking:
  10. De appelen zijn lekker met wat vrijgekomen vocht erbij. Je kan er ook een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal