- Bewaar

- Bewaar
Kaneelappeltjes uit de oven
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.
-
Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.
-
Bereiding:
-
Plaats de appelen naast elkaar op een grote bakplaat en verdeel het suikermengsel over de appelen.
-
Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.
-
Schuif de appelen ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.
-
Afwerking:
-
De appelen zijn lekker met wat vrijgekomen vocht erbij. Je kan er ook een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij geven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.
-
Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.
-
Bereiding:
-
Plaats de appelen naast elkaar op een grote bakplaat en verdeel het suikermengsel over de appelen.
-
Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.
-
Schuif de appelen ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.
-
Afwerking:
-
De appelen zijn lekker met wat vrijgekomen vocht erbij. Je kan er ook een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij geven.