Karamelmoelleux met gemarineerde sinaasappel
Karamelmoelleux met gemarineerde sinaasappel

Karamelmoelleux met gemarineerde sinaasappel

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 63.1 g
Suiker 50.1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes en vang het sap op. Pers 1 sinaasappel en doe samen met het opgevangen sap in een steelpannetje. Voeg 2 eetl. vloeibare honing, 1/2 kaneelstokje en 2 eetl. suiker toe. Laat inkoken tot een stroop. Giet over de sinaasappelpartjes en laat 30 min. trekken in de koelkast. Verwarm intussen 4 karamelmoelleuxs (diepvries) in een voorverwarmde oven, op 200 °C (baktijd: zie verpakking). Kneus 8 verse muntblaadjes en hak ± 6 walnootpitten fijn. Werk er de moelleuxs mee af. Lepel er wat gemarineerde sinaasappel bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes en vang het sap op. Pers 1 sinaasappel en doe samen met het opgevangen sap in een steelpannetje. Voeg 2 eetl. vloeibare honing, 1/2 kaneelstokje en 2 eetl. suiker toe. Laat inkoken tot een stroop. Giet over de sinaasappelpartjes en laat 30 min. trekken in de koelkast. Verwarm intussen 4 karamelmoelleuxs (diepvries) in een voorverwarmde oven, op 200 °C (baktijd: zie verpakking). Kneus 8 verse muntblaadjes en hak ± 6 walnootpitten fijn. Werk er de moelleuxs mee af. Lepel er wat gemarineerde sinaasappel bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 20 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 63.1 g
Suiker 50.1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 5.4 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal