- Bewaar

- Bewaar
Karnemelkcake met blauwe bessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (5 min.)
-
Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuurtje.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaneel en het zout.
-
Klop de eieren los en meng er de gesmolten boter, de karnemelk en de citroenzeste onder. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer goed (niet te lang, anders wordt het deeg taai).
-
Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier. Strooi er de blauwe bessen over en duw ze zachtjes in het deeg. Bestrooi met de rietsuiker.
-
Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
U kan de blauwe bessen ook vervangen door ander fruit (frambozen, ananasstukjes, schijfjes aardbei …).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (5 min.)
-
Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuurtje.
-
Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaneel en het zout.
-
Klop de eieren los en meng er de gesmolten boter, de karnemelk en de citroenzeste onder. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer goed (niet te lang, anders wordt het deeg taai).
-
Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier. Strooi er de blauwe bessen over en duw ze zachtjes in het deeg. Bestrooi met de rietsuiker.
-
Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
U kan de blauwe bessen ook vervangen door ander fruit (frambozen, ananasstukjes, schijfjes aardbei …).