Karnemelkcake met blauwe bessen
Karnemelkcake met blauwe bessen

Karnemelkcake met blauwe bessen

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 98.2 g
Suiker 41.8 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 15 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (5 min.)
  3. Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuurtje.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaneel en het zout.

  8. Klop de eieren los en meng er de gesmolten boter, de karnemelk en de citroenzeste onder. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer goed (niet te lang, anders wordt het deeg taai).

  9. Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier. Strooi er de blauwe bessen over en duw ze zachtjes in het deeg. Bestrooi met de rietsuiker.

  10. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

Tip

U kan de blauwe bessen ook vervangen door ander fruit (frambozen, ananasstukjes, schijfjes aardbei …).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (5 min.)
  3. Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuurtje.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, de kaneel en het zout.

  8. Klop de eieren los en meng er de gesmolten boter, de karnemelk en de citroenzeste onder. Voeg toe aan het bloemmengsel en roer goed (niet te lang, anders wordt het deeg taai).

  9. Giet het beslag in een cakevorm met bakpapier. Strooi er de blauwe bessen over en duw ze zachtjes in het deeg. Bestrooi met de rietsuiker.

  10. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.

Tip

U kan de blauwe bessen ook vervangen door ander fruit (frambozen, ananasstukjes, schijfjes aardbei …).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 595 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 98.2 g
Suiker 41.8 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 15 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal