Kerstboom van bladerdeeg
Kerstboom van bladerdeeg

Kerstboom van bladerdeeg

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 15.8 g
Suiker 1 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 6 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Pel het knoflook.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Klop het ei los.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve de olijfolie) in een hoge maatbeker en mix glad. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe.

  11. Maak een rechthoek met 4 plakjes bladerdeeg (laat ze overlappen en druk lichtjes aan). Rol lichtjes uit.

  12. Besmeer met de pesto en bestrooi met de geraspte kaas.

  13. 4 Maak met de andere 4 plakjes bladerdeeg een zelfde rechthoek en rol ook lichtjes uit. Leg de rechthoek op het besmeerde bladerdeeg.

  14. Snij de rechthoek in de vorm van een kerstboom met stam (begin bovenaan dat maakt het makkelijker).

  15. Maak aan beide kanten in de driehoek inkepingen om `takken' te vormen. Snij niet tot in het midden (je moet de stam blijven zien). Draai dan elke `tak' in spiraalvorm.

  16. Bestrijk de kerstboom van bladerdeeg met het losgeklopte ei en zet ± 25 min. in de oven tot hij mooi goudbruin is.

Tip

De ongebruikte stukjes bladerdeeg kan u gerust mee bakken en serveren bij een restje pesto.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  4. Rasp de parmezaan.

  5. Pel het knoflook.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Klop het ei los.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve de olijfolie) in een hoge maatbeker en mix glad. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe.

  11. Maak een rechthoek met 4 plakjes bladerdeeg (laat ze overlappen en druk lichtjes aan). Rol lichtjes uit.

  12. Besmeer met de pesto en bestrooi met de geraspte kaas.

  13. 4 Maak met de andere 4 plakjes bladerdeeg een zelfde rechthoek en rol ook lichtjes uit. Leg de rechthoek op het besmeerde bladerdeeg.

  14. Snij de rechthoek in de vorm van een kerstboom met stam (begin bovenaan dat maakt het makkelijker).

  15. Maak aan beide kanten in de driehoek inkepingen om `takken' te vormen. Snij niet tot in het midden (je moet de stam blijven zien). Draai dan elke `tak' in spiraalvorm.

  16. Bestrijk de kerstboom van bladerdeeg met het losgeklopte ei en zet ± 25 min. in de oven tot hij mooi goudbruin is.

Tip

De ongebruikte stukjes bladerdeeg kan u gerust mee bakken en serveren bij een restje pesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 15.8 g
Suiker 1 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 6 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal