- Bewaar

- Bewaar
Kerstboom van bladerdeeg
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het bladerdeeg ontdooien.
-
Rasp de parmezaan.
-
Pel het knoflook.
-
Pluk de blaadjes basilicum.
-
Klop het ei los.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve de olijfolie) in een hoge maatbeker en mix glad. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe.
-
Maak een rechthoek met 4 plakjes bladerdeeg (laat ze overlappen en druk lichtjes aan). Rol lichtjes uit.
-
Besmeer met de pesto en bestrooi met de geraspte kaas.
-
4 Maak met de andere 4 plakjes bladerdeeg een zelfde rechthoek en rol ook lichtjes uit. Leg de rechthoek op het besmeerde bladerdeeg.
-
Snij de rechthoek in de vorm van een kerstboom met stam (begin bovenaan dat maakt het makkelijker).
-
Maak aan beide kanten in de driehoek inkepingen om `takken' te vormen. Snij niet tot in het midden (je moet de stam blijven zien). Draai dan elke `tak' in spiraalvorm.
-
Bestrijk de kerstboom van bladerdeeg met het losgeklopte ei en zet ± 25 min. in de oven tot hij mooi goudbruin is.
De ongebruikte stukjes bladerdeeg kan u gerust mee bakken en serveren bij een restje pesto.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat het bladerdeeg ontdooien.
-
Rasp de parmezaan.
-
Pel het knoflook.
-
Pluk de blaadjes basilicum.
-
Klop het ei los.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve de olijfolie) in een hoge maatbeker en mix glad. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe.
-
Maak een rechthoek met 4 plakjes bladerdeeg (laat ze overlappen en druk lichtjes aan). Rol lichtjes uit.
-
Besmeer met de pesto en bestrooi met de geraspte kaas.
-
4 Maak met de andere 4 plakjes bladerdeeg een zelfde rechthoek en rol ook lichtjes uit. Leg de rechthoek op het besmeerde bladerdeeg.
-
Snij de rechthoek in de vorm van een kerstboom met stam (begin bovenaan dat maakt het makkelijker).
-
Maak aan beide kanten in de driehoek inkepingen om `takken' te vormen. Snij niet tot in het midden (je moet de stam blijven zien). Draai dan elke `tak' in spiraalvorm.
-
Bestrijk de kerstboom van bladerdeeg met het losgeklopte ei en zet ± 25 min. in de oven tot hij mooi goudbruin is.
De ongebruikte stukjes bladerdeeg kan u gerust mee bakken en serveren bij een restje pesto.