Kersttaart
Kersttaart

Kersttaart

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 902 kcal
Vet 52.4 g
Verzadigd vet 26.6 g
Koolhydraat 94.8 g
Suiker 64.6 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 11.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Meng de suiker met het zout en de bloem. Mix er de eieren en de melk onder tot een gladde massa. Roer er daarna de koffie en de olie onder.

  4. Verdeel het mengsel over 2 cakevormen (ø 22 cm) en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en snij eventueel de bovenkanten gelijk.

  5. Bereiding:
  6. Meng de hazelnootpasta onder de mascarpone tot je een glad mengsel hebt. Laat opstijven in de koelkast.

  7. Maak intussen de ganache: warm de room op tot net onder het kookpunt. Doe de chocoladecallets in een kom en overgiet met de hete room. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Meng er de boter onder.

  8. Strijk de bovenkant van 1 cake in met de mascarpone. Leg er voorzichtig de andere cake bovenop. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de mascarpone.

  9. Overgiet de cake met de ganache en strijk voorzichtig uit naar de buitenkant, zodat de ganache van de cake druipt. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Schik de pralines en de mikadokoekjes als versiering op de cake. Werk af met de takjes rozemarijn en de granaatappelpitjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Meng de suiker met het zout en de bloem. Mix er de eieren en de melk onder tot een gladde massa. Roer er daarna de koffie en de olie onder.

  4. Verdeel het mengsel over 2 cakevormen (ø 22 cm) en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en snij eventueel de bovenkanten gelijk.

  5. Bereiding:
  6. Meng de hazelnootpasta onder de mascarpone tot je een glad mengsel hebt. Laat opstijven in de koelkast.

  7. Maak intussen de ganache: warm de room op tot net onder het kookpunt. Doe de chocoladecallets in een kom en overgiet met de hete room. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Meng er de boter onder.

  8. Strijk de bovenkant van 1 cake in met de mascarpone. Leg er voorzichtig de andere cake bovenop. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de mascarpone.

  9. Overgiet de cake met de ganache en strijk voorzichtig uit naar de buitenkant, zodat de ganache van de cake druipt. Laat 1 u. opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Schik de pralines en de mikadokoekjes als versiering op de cake. Werk af met de takjes rozemarijn en de granaatappelpitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 902 kcal
Vet 52.4 g
Verzadigd vet 26.6 g
Koolhydraat 94.8 g
Suiker 64.6 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 11.7 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal