Kikkererwtensalade met feta en munt
Kikkererwtensalade met feta en munt

Kikkererwtensalade met feta en munt

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 3.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij in halvemaantjes.

  4. Snij de rode puntpaprika in ringetjes en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snipper samen met de peterselie fijn.

  6. Knip de tuinkers los.

  7. Snipper de rode ui fijn.

  8. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.

  9. Bereiding:
  10. Doe de kikkererwten in een serveerschaal en voeg de rode ui, de komkommer, de puntpaprika, de munt, de platte peterselie en de tuinkers toe.

  11. Maak de dressing: meng de citroenzeste met het citroensap en de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng onder de groenten.

  12. Verkruimel er de feta over en meng door elkaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij in halvemaantjes.

  4. Snij de rode puntpaprika in ringetjes en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snipper samen met de peterselie fijn.

  6. Knip de tuinkers los.

  7. Snipper de rode ui fijn.

  8. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers hem.

  9. Bereiding:
  10. Doe de kikkererwten in een serveerschaal en voeg de rode ui, de komkommer, de puntpaprika, de munt, de platte peterselie en de tuinkers toe.

  11. Maak de dressing: meng de citroenzeste met het citroensap en de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng onder de groenten.

  12. Verkruimel er de feta over en meng door elkaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vet 12.3 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 3.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 8.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal