Kip curry met ananas en appel
Kip curry met ananas en appel

Kip curry met ananas en appel

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 681 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 44.2 g
Eiwit 68.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de borstfilets in blokjes van ± 4 cm.

  3. Laat de ananasstukjes uitlekken.

  4. Snij de appelen in stukjes die ongeveer even groot zijn als de stukjes ananas.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar gedurende ± 15 min. in kokend water en voeg de helft van het blikje kokosmelk toe. Giet de rijst af en laat goed uitlekken.

  8. Verhit intussen 1 eetl. boter en bak de stukjes appel ± 3 min. lichtbruin. Doe er de stukjes ananas bij en laat nog 1 min. verder stoven.

  9. Voeg de kerriesaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 min.

  10. Verhit 1 eetl. boter in een pan en bak de blokjes kip ± 7 min., tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Schep wat rijst in het midden van het bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er wat saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de borstfilets in blokjes van ± 4 cm.

  3. Laat de ananasstukjes uitlekken.

  4. Snij de appelen in stukjes die ongeveer even groot zijn als de stukjes ananas.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar gedurende ± 15 min. in kokend water en voeg de helft van het blikje kokosmelk toe. Giet de rijst af en laat goed uitlekken.

  8. Verhit intussen 1 eetl. boter en bak de stukjes appel ± 3 min. lichtbruin. Doe er de stukjes ananas bij en laat nog 1 min. verder stoven.

  9. Voeg de kerriesaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 min.

  10. Verhit 1 eetl. boter in een pan en bak de blokjes kip ± 7 min., tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Schep wat rijst in het midden van het bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er wat saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 681 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 44.2 g
Eiwit 68.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' 2009 A.C. Alsace Bestheim

Bekijk het recept digitaal