- Bewaar

- Bewaar
Kip curry met ananas en appel
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' 2009 A.C. Alsace Bestheim
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de borstfilets in blokjes van ± 4 cm.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken.
-
Snij de appelen in stukjes die ongeveer even groot zijn als de stukjes ananas.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar gedurende ± 15 min. in kokend water en voeg de helft van het blikje kokosmelk toe. Giet de rijst af en laat goed uitlekken.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en bak de stukjes appel ± 3 min. lichtbruin. Doe er de stukjes ananas bij en laat nog 1 min. verder stoven.
-
Voeg de kerriesaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 min.
-
Verhit 1 eetl. boter in een pan en bak de blokjes kip ± 7 min., tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep wat rijst in het midden van het bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er wat saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' 2009 A.C. Alsace Bestheim
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de borstfilets in blokjes van ± 4 cm.
-
Laat de ananasstukjes uitlekken.
-
Snij de appelen in stukjes die ongeveer even groot zijn als de stukjes ananas.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar gedurende ± 15 min. in kokend water en voeg de helft van het blikje kokosmelk toe. Giet de rijst af en laat goed uitlekken.
-
Verhit intussen 1 eetl. boter en bak de stukjes appel ± 3 min. lichtbruin. Doe er de stukjes ananas bij en laat nog 1 min. verder stoven.
-
Voeg de kerriesaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 min.
-
Verhit 1 eetl. boter in een pan en bak de blokjes kip ± 7 min., tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schep wat rijst in het midden van het bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er wat saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' 2009 A.C. Alsace Bestheim